Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
V nečakanej situácii mali obrovské šťastie. Pred karavan spadol strom
Zdielať na

V nečakanej situácii mali obrovské šťastie. Pred karavan spadol strom

DONOVALY / V nečakanej a dramatickej situácii sa ocitol manželský pár z Banskej Bystrice. Cestou z výletu na ich karavan spadol ťažký strom. Dopadol na ich auto počas jazdy cez horský priechod Donovaly. Manželia mali obrovské šťastie, že sa pri tom nezranili.

Cestovali z výletu, víkend strávili na Orave. Takýto záver ale manželia z Banskej Bystrice nečakali. Domov šťastne nedorazili. Zastavil ich strom. Ten počas jazdy zasiahol karavan, v ktorom sa viezli. Zrútil sa priamo na nich. Potom sa rozpadol na menšie kusy a do jedného z nich karavan aj narazil. "Vracali sme sa, išiel som v kolóne a zrazu vidím tieň nad sebou, tak som skočil na brzdu a to spadol obrovský strom, ktorý som chytil na prednej časti karavanu," opisoval vodič.

Ani nepršalo ani nefúkal vietor, strom spadol aj napriek tomu. Pre manželov to bola poriadne nepríjemná skúsenosť. S čímsi podobným na Donovaloch nepočítali. Aj napriek tomu, že po nehode boli v šoku, vyviazli bez vážnejších zranení. Karavan je však zdemolovaný a nateraz nepojazdný. Okolnosti nehody objasňuje polícia. "To je obrovský strom, ktorý mal priemer 35 cm, ktorý sa odlomil," dodal vodič.

Strom zasiahol karavan, potom sa rozlomil na viacero častí. Vďaka duchaprítomnosti vodiča strom nezasiahol kabínu kde sedel aj s manželkou, čo im podľa jeho slov zachránilo život. "Keby som neskočil na brzdu tak to ide cez čelné sklo a nás to zabije," doplnil vodič.

Obaja boli v šoku, no bez akýchkoľvek zranení. Karavan zostal po náraze nepojazdný. "Bez zranení, bez alkoholu, polícia vec uzavrela na mieste ako škodovú udalosť," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. "Stane sa, prežili sme snáď niekto škodu nahradí, treba to prijať s pokorou, všetko je fajn," dodal na záver vodič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy