Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Prasiatkam v šachte pomáhala polícia: Miesto vlka bola rizikom ich mama
Zdielať na

Prasiatkam v šachte pomáhala polícia: Miesto vlka bola rizikom ich mama

ZVOLEN / Nezvyčajná záchranná akcia vo Zvolene. Mestskí policajti s hasičmi pomáhali malým diviačikom, ktoré uviazli v hlbokej šachte. Stalo sa to vedľa cyklochodníka, ktorý museli pri zásahu uzavrieť. V kríkoch bola diviačica a hrozilo riziko.

Pomoc volali ľudia, ktorí počuli nezvyčajné zvuky vychádzať z kanála. Pri Hrone boli okrem hasičov aj mestskí policajti. Záchranná akcia nebola jednoduchá. V kríkoch pri brehu totiž bola stále ukrytá diviačica. K mláďatám sa nevedela dostať a hrozilo, že by mohla zasahujúcich hasičov napadnúť. "Policajti pomohli uzavrieť cyklochodník," uviedol člen Hasičského a záchranného zboru Zvolen Miroslav Stehlík. 

V čase zásahu sa na cyklochodník okrem hasičov nikto ďalší nedostal. Okrem policajtov so zbraňami bol jeden z hasičov pripravený na streche auta s hadicou s vysokým tlakom vody, v prípade, že by diviačiu samicu bolo treba odplašiť.

Hasiči do hlbokej šachty zliezli a malé diviaky po jednom povyberali von. "Hasiči pomohli s vyťahovaním a pustili ich na slobodu," dodal Stehlík. Diviaky odbehli do kríkov. Mestskí policajti na mieste ešte pre istotu zostali hliadkovať. Zdá sa, že mláďatá našli svoju mamu. Záchranná akcia tak má šťastný koniec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy