Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na sídlisku mali rušno. Deň narušila razia proti drogovému biznisu
Zdielať na

Na sídlisku mali rušno. Deň narušila razia proti drogovému biznisu

KOŠICE / Na košickom sídlisku zasahovala polícia. Vopred naplánovaná akcia súvisela s drogovým biznisom. Policajti taxikára odchytili na parkovisku priamo pri tom ako si pervitín vyzdvihol.

Ku policajnej akcii došlo na sídlisku Nad jazerom na jednom z parkovísk. Policajti zadržali viacero osôb. Akcia bola vopred plánovaná a policajti si posvietili na dílera drog. Ten mal podľa našich zistení predávať pervitín. Policajti mu zablokovali cestu na parkovisku, kde si mal drogy vyzdvihnúť. Neskôr nasledovala prehliadka auta aj viacerých nehnuteľností, či už doma u zadržaných alebo v chate na Pereši.

Policajti prehľadávali aj byt na Dénešovej ulici. Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o drogy. Byt, v ktorom býval taxikár, ktorý mal z drogami obchodovať, prehľadával aj policajný pes vycvičený na vyhľadávanie drog. Podľa susedov išlo o tichšieho nekonfliktného muža.

Policajtom sa podľa zistených informácii podarilo zaistiť približne 5 gramov pervitínu. "Nájdená a kriminalistickými technikmi zaistená bola kryštalická látka, ktorá bola zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Podľa predbežného vyjadrenia expertov by bolo možné z nej vyrobiť minimálne 40 dávok drogy," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. 

Dve zadržané osoby policajný vyšetrovateľ už aj obvinil z drogovej trestnej činnosti. Jednu osobu budú stíhať na slobode, druhej navrhli väzobné stíhanie. "Aby sme predišli zmareniu účelu trestného konania a nesťažili ďalšie vyšetrovanie, bližšie ani podrobnejšie informácie nateraz poskytovať nebudeme," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy