Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podvodník si objednal mobil na meno iného muža. Prípad vyšetruje polícia
Zdielať na

Podvodník si objednal mobil na meno iného muža. Prípad vyšetruje polícia

ČIERNE KĽAČANY / Pán Igor z obce Čierne Kľačany náhodne zistil, že niekto si na jeho meno objednal drahý mobilný telefón. Dokonca sa ukázalo, že kuriér ho podvodníkovi aj doručil. Od muža následne operátor žiadal splátky. A podvodník mal na ceste už aj ďalší telefón na mužovo meno.

Pánovi Igorovi prišla z ničoho nič SMS správa, že si objednal mobilný telefón aj s paušálom u jedného z operátorov. On však o ničom nevedel a preto sa išiel spýtať do predajne. "Že vy ste objednali mobil a už mi aj prišiel, reku žiadny mobil mi neprišiel a nič som nepodpisoval," povedal pán Igor, zákazník operátora.

Od operátora, u ktorého sa to udialo má muž iba internet. Celú situáciu nechápal. "Aby som platil paušál a jak môžem platiť, keď som si nič nezobral a ani občiansky nedával," dodal zákazník. Muž si dal poslať zmluvu a zistil, že telefón niekto od kuriéra prevzal v Levickom okrese on však netuší o koho ide. "Je tam vymyslený mail dáky a aj číslo," priblížil zákazník Igor.

"Páchateľ sa predstavil rovnakým menom a pri objednávaní i preberaní aj správnymi údajmi," uviedol Michal Korec, hovorca Telekom. Podľa uzatvorenej zmluvy sedia všetky Igorove osobné údaje. V kolónke prevzatie je však iná adresa a aj iné telefónne číslo a ani podpis nesedí. "Jak je to možné, že mu to kuriér odovzdal, keď som tam ani nebol," doplnil zákazník Igor.

"To, že si dávajú zákazníci posielať zásielky na iné adresy, je bežné, napríklad im chodia do práce," dodal Korec. Pán Igor sa dozvedel aj to, že na rovnakú adresu smeruje aj ďalší telefón. To sa však podarilo stopnúť. Na polícii podal trestné oznámenie. Občiansky preukaz už pre istotu vymenil za nový.

Reklamáciu napokon uznal po preskúmaní aj operátor. "Prehodnotili všetky dôkazy a budeme si škodu uplatňovať sami v trestnom konaní," doplnil Korec.

To znamená, že po vypátraní páchateľa políciou. Pán Igor však nerozumie, kde zobral niekto jeho údaje, a takto ľahko ich aj dokázal zneužiť. "Polícia nateraz vec objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," poznamenala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy