Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Dom hrôzy robí susedom zo života peklo. Majiteľ v ňom ani nebýva
Zdielať na

Dom hrôzy robí susedom zo života peklo. Majiteľ v ňom ani nebýva

ŽILINA / Obyvateľom žilinskej mestskej časti Závodie už veľmi dlho znepríjemňuje život jeden prázdny dom. Jeho vlastníkom je muž, ktorý žije ako človek bez domova. V nehnuteľnosti sa tak schádzajú rôzni ľudia, ktorí tam zvyknú aj prenocovať.

Majiteľ domu tu nebýva a susedia preto prežívajú peklo. Hneď na prvý pohľad je jasné, že tento polorozpadnutý rodinný dom už roky chátra. Človek, ktorému patrí, sa túla po iných končinách mesta. O svoj majetok sa vôbec nestará. "Navštevujú to rôzni pochybní ľudia, neprispôsobiví, prespávajú tu, sú hluční, celkovo nám to znepríjemňuje život,"  opísali obyvatelia. "Fetujú, vyvádzajú, hádžu kamienky na strechu aj odpad. Musíme to zbierať," dodáva suseda.

Podľa obyvateľov je dom nebezpečný

Hneď vedľa je ďalší opustený dom, kde kedysi bývali rodičia tohto muža. "Je to nebezpečné, 9-krát mu to horelo," opísal situáciu sused.  Požiar sa tu vznietil aj pred 14 rokmi, keď sa tu majiteľ ešte zdržiaval. Teraz však nie.

Ľudia zo susedstva vravia, že sa mu snažia dohovoriť, aby dal veci do poriadku, no nadarmo. "Mesto Žilina poslalo vlastníkovi výzvu nehnuteľnosti na odtránenie skládky, ktorú si ale neprevzal," uviedla hovorkyňa mesta Žilina Zuzana Holjenčíková.

Miestni sú zúfalí. Magistrát Žiliny ale sľubuje, že im pomôže a preverí celú situáciu. Ak usúdi, že tieto staré stavby sú nebezpečné pre ľudí, bude ďalej konať. "Ďalším krokom bude majiteľa vyhľadať a výzvu mu doručiť," dodala hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy