Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na Slovensko prichádzajú motorkári z celého sveta. Polícia je v strehu
Zdielať na

Na Slovensko prichádzajú motorkári z celého sveta. Polícia je v strehu

ŠAMORÍN / Niektorí sa ich obávajú a niektorí im fandia. Tisícky motorkárov z celého sveta sa pomaly presúvajú do Šamorína. Členovia motorkárskeho klubu Hells Angels tam majú cez víkend veľký zraz. Polícia je v strehu.

Do Šamorína postupne prichádzajú motorkári z rôznych kútov sveta. Zastupujú svoje pobočky hlavne z Nemecka, Rakúska, Bulharska, Švajčiarska či dokonca zo Spojených štátov. Dokopy ich má prísť okolo tri tisíc. Stretnúť ich môžete aj v hlavnom meste, kde sú ubytovaní.

Celá motorkárska akcia sa koná v obrovskom súkromnom areáli. Okrem motorkárov z Hells Angels sa do vnútra nikto iný nedostane. Celé okolie je obstavané plotom a areál stráži bezpečnostná služba. V uliciach budú nasadené stovky policajtov. Kontrolujú všetkých, ktorí prichádzajú na akciu.

Pekelných anjelov zaregistrujú a potom ich pustia ďalej. "Do opatrení sme zapojili dostatočný počet policajtov rôznych zložiek a komunikujeme aj so zahraničnými partnermi," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky.

Americká ambasáda kedysi Pekelných Anjelov označila za zločinecký gang. "Je to skupina, kde môžu byť aj nebezpeční ľudia, snažíme sa zabezpečiť, aby sa nezatúlali do mesta," uviedol primátor Šamorína Csaba Orosz.

Situáciu komplikuje aj to, že o kúsok ďalej je cez víkend ďalšia veľká akcia. Podľa organizátorov sa ale Šamorínčania či Bratislavčania nemajú čoho báť. "Reprezentujú svoj klub, určite nepôjdu robiť zlobu, skôr sa budú snažiť reprezentovať svoj klub pozitívne. Skôr tam budú priateľské prejavy, že sa človek zasmeje, zamáva, poprípade, že sa niekto spýta na technické parametre strojov," uviedol Peter Schmidl, prezident klubu Kraken a právny poradca Hells Angels Slovakia. Akcia bude trvať do nedele 4. júna.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy