Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otec rodiny odišiel za prácou: Turnus v Nemecku sa pre Slováka skončil tragicky
Zdielať na

Otec rodiny odišiel za prácou: Turnus v Nemecku sa pre Slováka skončil tragicky

SCHALLSTADT / 38-ročný Slovák odišiel za prácou do Nemecka, ale domov sa už nevráti. Zabiť ho mal jeho kolega, ktorého spoznal až v zahraničí. Po čine ho zadržala kriminálna polícia. Podozrivý muž ihneď putoval do väzby.

Muž z okresu Vranov nad Topľou odišiel za prácou do Nemecka ešte s jedným Slovákom. Po príchode žili spolu niekoľko týždňov v ubytovni pre robotníkov. Podľa zistení TV JOJ mal len o rok mladší muž, s ktorým býval, pravidelne vyvolávať hádky a byť k nemu nepríjemný. Ich posledný spor sa mal skončiť bitkou. "Príčina konfliktu nie je známa. 37-ročný muž, ktorý doposiaľ nemal potýčku so zákonom, opakovane udrel 38-ročného muža," informoval Özkan Cira, hovorca Prezídia Policajného zboru vo Freiburgu.

38-ročný muž utrpel ťažké zranenia. Záchranári ho transportovali do nemocnice, kde po niekoľkých hodinách zomrel. Podozrivého muža našli ešte v ten istý deň vo večerných hodinách policajti. "Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky je o úmrtí občana SR informované a poskytuje náležitú konzulárnu asistenciu v rozsahu svojich kompetencií," uviedol Matúš Dávid, hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR.

Podľa našich informácií prevezie zosnulého na Slovensko pohrebná služba. Aktuálne sa čaká na výsledky pitvy, ktorá určí presnú príčinu jeho smrti.
Podozrivého muža na žiadosť prokuratúry vo Freiburgu predviedli pred sudcu, ktorý ho poslal do väzby. Presné pozadie celého zločinu je stále predmetom vyšetrovania kriminálnej polície v Nemecku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy