Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vlastnú dcéru dobodala na smrť. Bodku za tragédiou dal odvolací súd
Zdielať na

Vlastnú dcéru dobodala na smrť. Bodku za tragédiou dal odvolací súd

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V prípade tragédie zo Spišskej Novej Vsi, pri ktorej zomrela iba 15-ročná Bianka, už padol právoplatný rozsudok. Matka dobodala svoju dcéru na smrť a potom si na život neúspešne siahla aj ona. Právnu bodku za tragédiou dal odvolací súd.

Matka zavraždila vlastnú dcéru Bianku, potom lieky zapila alkoholom a dorezala sa. Dcéra ležala mŕtva a zakrvavená na posteli a jej matka na zemi vedľa nej. Tragédia sa stala na 4. poschodí v jednom z bytov v Spišskej Novej Vsi.

Po príchode hasičov do bytu sa im naskytol pohľad na dve zúbožené telá a množstvo krvi. Bianke už pomôcť nedokázali a 39-ročnú Evu, ktorá zapila lieky alkoholom a mala vypiť podľa uznesenia aj chemikáliu, v nemocnici život zachránili. 

"Najprv chcela spáchať samovraždu. Kvôli tým liekom, ktoré jej hučali v hlave, nechcela nechávať dcéru otcovi, a tak urobila taký čin, aký urobila," uviedla matka obžalovanej Evy. Podľa matky obžalovanej mala jej dcéra nastavenú zlú liečbu a k tomu všetkému mal prispieť aj strach z covidu. 

Spočiatku jej hrozilo doživotie, sudca okresného súdu jej vymeral 17-ročný trest vo väzení. Spokojná nebola, a tak voči rozsudku podala odvolanie a o tom rozhodol krajský súd.

Obhajoba žiadala trest znížiť a tvrdila, že je neprimerane vysoký. Eva mala pred skutkom žiť riadnym životom a k celému skutku sa priznala, aj keď jej sudca okresného súdu trest mimoriadne znížil, spokojná stále nebola. "Veľmi mi je ľúto, čo sa stalo. Každý deň myslím na svoju dcérku a veľmi mi chýba. Keby som nebola na liekoch, tak tie myšlienky ma zabijú," priblížila obžalovaná Eva.

​Krajský súd jej odvolaniu nevyhovel a rozsudok nezmenil. Verdikt je tak právoplatný. "Krajská prokuratúra je úplné stotožnená s rozhodnutím Krajského súdu, v podstate sa potvrdilo rozhodnutie prvostupňového súdu, ktoré považujem za primerané, zákonné a spravodlivé tak, ako bolo vynesené," potvrdila Ildikó Mihalovová, Krajská prokuratúra Košice.

Obhajkyňa obžalovanej sa však obáva, že jej klientka sa kvôli psychickým problémom z väzenia nedostane, a že si sama ublíži.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy