Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka si vypočula trest za vraždu svojej 15-ročnej dcéry
Zdielať na

Matka si vypočula trest za vraždu svojej 15-ročnej dcéry

KOŠICE / Svoju 15-ročnú dcéru dopichala na smrť vlastná matka a potom si siahla na život aj ona. Záchranári jej život zachránili a tak si na súde vypočula rozsudok. Stará mama nebohého dievčaťa tvrdí, že za všetko môže zle nastavená liečba psychológa a strach z covidu.

Tragédia sa stala na 4. poschodí v jednom z panelákov v Spišskej novej Vsi. Hasičom sa po príchode do bytu naskytol hrozný pohľad na dve nevládne tela. Dopichanú a zakrvavenú 15-ročnú Bianku našli na posteli a na zemi ležala jej matka. Podľa mamy obžalovanej Evy jej dcéra brala lieky od psychológa a ešte k tomu ochorela aj na covid, z ktorého mala strach a tak sa rozhodla ukončiť svoj život. "Najprv chcela spáchať samovraždu, lenže prostredníctvom tých liekov, ktoré jej hučali v tej hlave tak nechcela nechávať dcéru otcovi, no tak urobila taký čin, ktorý urobila," uviedla matka obžalovanej Eva.

Obžalovaná 39-ročná Eva, ktorá brutálnym spôsobom zavraždila svoju neplnoletú dcéru, sa postavila pred sudcu. Vo väzbe ju museli kvôli psychickým problémom niekoľkokrát hospitalizovať. Žena svoju dcéru napadla nožíkom, pričom jej zasadila viacero rán do tváre, krku a hrudníka, na ktoré na mieste podľahla. Matka sa potom pokúsila predávkovať liekmi, no život jej zachránili lekári. Spočiatku jej hrozilo až doživotie, keďže sa priznala, trest jej znížili. "Za to jej súd ukladá trest odňatia slobody vo výmere 17 rokov nepodmienečne," povedal sudca okresného súdu Košice 1. 

Rozsudok právoplatný nie je keďže obžalovaná si ponechala lehotu na rozmyslenie si. "Ja rešpektujem súd, to je všetko," dodala matka obžalovanej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy