Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž chcel vystrašiť mačky, na smrť vystrašil skôr dobrovoľníčky
Zdielať na

Muž chcel vystrašiť mačky, na smrť vystrašil skôr dobrovoľníčky

PRIEVIDZA / Policajti v nedeľu 28. mája večer zasahovali na prievidzskom sídlisku Necpaly. 58-ročný muž mal strieľať do mačiek. Kontaktovala ich dobrovoľníčka, ktorá zvieratá kŕmila. Muž mal so zbraňou v ruke mieriť aj na ňu.

"Ja tam idem mačky nakŕmiť a niekto ma tam skoro odbachne," povedala dobrovoľníčka z hnutia Prievidzská labka Jana Polerecká. Takto stručne opísala zážitok, ktorý sa jej stal počas kŕmenia mačiek. Tie dali dobrovoľníčky z prievidzskej labky vykastrovať a chodia sa o ne starať. Na to, čo sa stalo naposledy, však jedna z nich tak ľahko nezabudne.

"Zrazu niečo lietalo okolo mňa a mojej hlavy," komentovala dobrovoľníčka Jana. Keď sa pozrela smerom k rodinnému domu, podľa jej slov takmer skolabovala: "Ja som sa ešte zdvihla, že čo sa deje, a tam pán mieril na nás všetkých." Majiteľ pozemku na ňu podľa jej slov mieril vzduchovkou. "On tam bol v takom ,pololehu‘ a mieril tam, kde som bola ja s tými mačkami," dodala. Stretli sme sa aj s mužom, ktorý mal na mačky strieľať. Na kameru ale hovoriť nechcel. Povedal, že mačky chcel len vyplašiť. Podľa jeho slov sú premnožené a na dvore mu robia neporiadok. Dobrovoľníčky privolali aj políciu. Tá ho vypočula.

"58-ročný muž uviedol, že strieľal zo vzduchovky na svojom pozemku do dreva, pričom tvrdenie oznamovateľky, že mal strieľať po mačkách v parku, sa podľa neho nezakladá na pravde," povedala Ingrid Krajčíková, vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trenčíne. Žene zostalo po tomto zážitku nevoľno a musela vyhľadať pomoc lekárov. Podáva aj trestné oznámenie. "Keby som tam nebola a nezasiahla, tak je po tých mačkách," zakončila Jana.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy