Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Plamene šľahali z pivnice domu. Majiteľ, ktorý sa v ňom nachádzal, neprežil
Zdielať na

Plamene šľahali z pivnice domu. Majiteľ, ktorý sa v ňom nachádzal, neprežil

LEVICE / K tragickému požiaru v rodinnom dome došlo v pondelok, 29. mája, ráno v Leviciach. Plamene šľahali z pivnice, kde bol v tom čase 68-ročný majiteľ. Hasiči tam objavili už len jeho nehybné telo. V dome žil sám.

Požiar okolo pol deviatej ráno spozorovali susedia, všimli si šľahajúce plamene. Okamžite sa k domu rozbehli na pomoc. "Zacítila som zápach dymu a keď som sa pozrela vedľa k susedom, tak som videla čierny hustý dym," opísala suseda. Oheň sa valil z pivnice rodinného domu. Susedia sa tam už nevedeli dostať. 68-ročný muž sa im ani nehlásil. "Tam sa už nedalo vojsť, darmo som mu zvonila aj kričala na neho, tak som zavolala hasičov," dodala suseda.

​Po príchode hasičov k domu zistili, že horí časť, v ktorej mal majiteľ letnú kuchyňu. Požiar sa čo najrýchlejšie snažili dostať pod kontrolu. "Príslušníci museli zasahovať v dýchacích prístrojoch," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Levice Ján Sivák. Aj napriek snahe susedov a záchranných zložiek muž požiar neprežil. Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie. Viac ukáže pitva. Susedia povedali, že muž žil v dome sám a práve v kuchynke v pivnici sa zdržiaval najčastejšie.

"Zrejme to bola nešťastná náhoda. On veľa fajčil, tak či to bolo od toho, mal tam aj sporák, si varil," vysvetlila suseda. "Polícia v Leviciach prijala trestné oznámenie a vec preveruje ako podozrenie z trestného činu usmrtenia," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy