Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šokujúce výsledky kontrol školských autobusov: Pre toto nešli deti na výlet
Zdielať na

Šokujúce výsledky kontrol školských autobusov: Pre toto nešli deti na výlet

BRATISLAVA / Školy v prírode, rôzne dovolenkové zájazdy či výlety. S príchodom teplého počasia sa čoraz viac Slovákov vyberá na výlety. Šokujúce výsledky hazardujúce so životmi zaznamenali bratislavskí policajti v súvislosti s autobusmi.

Bratislavskí dopravní policajti vykonávajú kontroly takmer na dennej báze, no v poslednej dobe zaznamenali nelichotivý trend súvisiaci s autobusmi. Policajti sa okrem iných kontrol zamerali aj na výletné autobusy. Kontroly pritom ukázali vážne nedostatky vo viacerých prípadoch.

"Sa bavíme napríklad o stave pneumatík pretože to je prvá vec, ktorá sa opotrebováva, ďalej môže byť prasknuté čelné sklo, ľudovo povedané prasknuté čelné sklo, teda takým spôsobom, že vadí výhľadu," povedal vedúci oddelenia špeciálnych kontrol KDI KR PZ BA Patrik Kamenár.

No a práve takéto nedostatky môžu byť hazardom so životom. Policajti sa zamerali na výletné autobusy, ktoré mali prevážať žiakov. Neplatná STK, zlé bezpečnostné pásy či prilepené spätné zrkadlá alebo zlý dezén. Aj toto bol výsledok z posledných dní. "V troch prípadoch, kde sa autobusmi malo prepravovať spolu 130 ľudí z toho 100 detí sa z dôvodu vážnych závad na technickom stave autobusov, výlety objednanými autobusmi ani nemohli uskutočniť," informovala bratislavská krajská hovorkyňa Silvia Šimková.

Deti sa tak na výlet nedostali a prevádzkovatelia autobusov tak museli zaplatiť pokutu. Ak však policajti zistia závažné porušenia jazda na takomto autobuse nie je možná. Policajti sa na takéto vozidlá budú zameriavať aj v najbližších mesiacoch. "V takom prípade je policajt oprávnený zadržať osvedčenie o evidencii vozidla, takisto tabuľku s evidenčným číslom a zakázať ďalšiu jazdu," skonštatoval Kamenár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy