Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V rieke sa našlo bezvládne telo dieťaťa, patrí nezvestnej Stelke
Zdielať na

V rieke sa našlo bezvládne telo dieťaťa, patrí nezvestnej Stelke

STROPKOV / Nezvestné dievčatko, ktoré malo spadnúť do rieky Ondava v Stropkove, našli bez známok života. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. 

Stelka sa podľa slov miestnych obyvateľov hrala spolu s ďalšími malými deťmi pri rieke. Jej sestra, iba o dva roky staršia, ju videla ako spadla do vody. Nemala však dosť síl na to, aby mladšiu  sestru zachránila. Zmizla pod hladinou a odvtedy ju nik nevidel. Viac ako týždeň ju márne hľadali záchranné zložky aj mnohí dobrovoľníci vrátane miestnych obyvateľov. 

Totožnosť ukážu testy DNA, príbuzní sú presvedčení, že išlo o Stelku

Telo dievčatka našli neďaleko čističky odpadových vôd. Je to viac ako dva kilometre od miesta, kde spadlo do vody. "Hovorili že nejaký vojak vo vode ju našiel," povedala príbuzná Ružena Faková. Bližšie okolnosti prípadu preverujú policajti. Totožnosť, ba ani pohlavie dieťaťa nájdeného v rieke zatiaľ nepotvrdili.

Príbuzní Stelky sú však presvedčení, že ide práve o ich nezvestné dievčatko. Jeho otec ho mal identifikovať podľa oblečenia, ktoré malo na sebe. V čase, keď došlo k nešťastiu, mala ísť mama dievčatka do školy po jej ďalšie deti. Doma nebol vtedy ani ich otec. "Ja som bol v meste kúpiť kávu," opísal otec zmiznutého dievčatka. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Ako uvádza, v piatok (19. 5.) bolo na linku 158 prijaté oznámenie, že do rieky Ondava v Stropkove malo spadnúť štvorročné miestne dievča. "Nezvestné dievčatko bolo nájdené v rieke Ondava v katastrálnom území mesta Stropkov, žiaľ, už bez známok života. Polícia v prípade vedie trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uvádza polícia. 

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru vo Svidníku ďakuje všetkým, ktorí boli nápomocní pri pátraní po nezvestnom dievčatku a to hasičom, Pátraciemu tímu Východ, ako aj všetkým dobrovoľníkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy