Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Manželia netušili, že ich auto je dôkazom v prípade vraždy
Zdielať na

Manželia netušili, že ich auto je dôkazom v prípade vraždy

LIPTOV / Mladí manželia z Liptova netušili, že sa vozia v aute, ktoré je kľúčovým dôkazom v prípade brutálnej vraždy. Hyundai kúpili pred dvomi rokmi. Bol dovezený z Dánska. Na základe žiadosti dánskej polície im ho ale pred pár dňami kriminalisti zhabali.

"Bolo to hrozné. Doteraz tomu neverím. Je to smutné čo sa deje v tomto svete," reagovala majiteľka auta. Manželia z Liptova sú stále v totálnom šoku. Auto, ktoré bez problémov užívali dva roky sa stalo kľúčovým dôkazom v prípade vraždy. "My sme si ho kúpili cez jedného pána, ktorý dováža auta z Dánska a potom ich predáva," uviedol majiteľ. Predajca auto na Slovensku bez problémov prihlásil, doviezol manželom. Hyundai i30 im slúžil až do 20. apríla tohto roka. 

V tú noc však mladú rodinu zobudila kriminálka. "O 11tej v noci zazvonili policajti s tým, že sa stal zločin s týmto autom v Dánsku," opísal situáciu majiteľ. "Majú príkaz z interpolu auto zadržať. V tom Dánsku ho mal ten vrah," doplnila manželka. Dánske internetové portály totiž žijú prípadom brutálnou vraždou a znásilnenia mladých dievčat. 32 -ročný Dán skončil pred mesiacom v putách. Našli u neho nezvestnú 13 -ročnú dievčinu. Je obvinený z únosu a znásilnenia. Je aj podozrivý zo zavraždenia 17 -ročnej Emily. Tá zmizla a našli ju mŕtvu ešte v roku 2016 a práve v tomto prípade zohráva dôležitú úlohu auto manželov z Liptova. Údajný vrah si ho mal pred 7 rokmi kúpiť a bezpečnostné kamery zaznamenali práve ich auto, keď Emily videli naposledy. Manželov si našli dánski novinári. "Rozprávali nám, aké je to v Dánsku. Že celá krajina čaká, kým sa nájde toto auto. Že to môže byť jeden z najkľúčovejších dôkazov. A vlastne aj rodiny sa na toto auto upäli," priblížila majiteľka. Údajný vrah sa mal auta zbaviť ešte v roku 2020. Z vrakoviska ho však vzal nejaký záujemca, opravil ho a ponúkol na predaj. Cez slovenského predajcu sa auto dostalo k nám. Manželia ho kúpili, a teraz nemajú ani auto ani 7 tisíc, ktoré zaň dali.  "Odkedy auto zobrali, viac menej nevieme nič," povedal majiteľ. "Mali by sa dať zastupovať advokátskou kanceláriou, ktorá bude komunikovať smerom či už orgánom činným v trestnom konaní v Dánsku alebo súdu, pretože oni v dobrej viere automobil kúpili. Oni sú v podstate tí, ktorí sú poškodení," odkázala Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy