Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zásah ako z filmu: K dolapeniu zlodeja pomohol pes
Zdielať na

Zásah ako z filmu: K dolapeniu zlodeja pomohol pes

KRÁSNA NAD KYSUCOU / Kysuckým policajtom sa vydaril zásah, na ktorom má svoj veľký podiel aj ich služobný pes. 17-ročný Jozef z Čadce mal kradnúť v Zborove nad Bystricou a muži zákona ho krátko po čine vypátrali. Tento mladík má mať toho na rováši ešte oveľa viac.

Podľa polície sa zlodej najprv snažil vlámať do obchodu na hornom konci dediny. "Tam sa nedostal dovnútra, iba chcel vylomiť dvere, sa mu to nepodarilo, či ho niekto vyrušil, nevieme," povedal prednosta Okresného úradu Zborov nad Bystricou. Po neúspešnej vlámačke sa teda vybral do inej predajne, ktorá sídli hneď vedľa kostola a obecného úradu. Stopy nasvedčujú tomu, že má za sebou nebezpečný akrobatický kúsok. Počas vlámania rozbil okno, cez ktoré prejsť muselo byť nebezpečné. 

Podľa obvinenia vzal rôzne veci za tisíc eur. Z obchodu von sa dostal taktiež oknom, z ktorého skočil. "Na miesto boli vyslané policajné hliadky so služobným psom. Pes Skrat – Polícia Slovakia zachytil pachovú stopu a po necelom kilometri v zťaženom teréne páchateľa vyštekal," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. 

Podľa informácií TV JOJ by mal byť zodpovedný aj za krádež z predchádzajúceho dňa v reštaurácii v susednom meste Krásno nad Kysucou. "Ten páchateľ sa musel kdesi schovať v reštaurácii, čašníčka si ho nevšimla, odišla preč, vyšiel, zobral si peniaze a mobil, otvoril si okno a odišiel oknom," uviedol prevádzkar reštaurácie Branislav Sýkora. O ďalšom osude tínedžera Jozefa bude rozhodovať sudca. "Zároveň bol spracovný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy