Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rušný večer v Novej Bystrici: Vybuchol rodinný dom
Zdielať na

Rušný večer v Novej Bystrici: Vybuchol rodinný dom

NOVÁ BYSTRICA / Na Kysuciach v Novej Bystrici sa v stredu, 24. mája, večer krátko po pol deviatej ozvala mohutná explózia. V dome, kde k nej došlo, žije starší manželský pár. Z trosiek domu, ktorý šiel k zemi, ich vyťahovali príbuzní. Podľa Michala Kypusa z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline požiar vznikol pravdepodobne po výbuchu nahromadeného plynu.

Manželia boli vo vnútri, keď došlo k výbuchu. Dom sa podľa očitých svedkov zosypal a krátko na to začal aj horieť. Dezorientovaných manželov vytiahli zo sutín ešte pred príchodom hasičov príbuzní. Z rodinného domu zostali po výbuchu len obhorené ruiny.

Okrem profesionálnych hasičov z Čadce, Žiliny, Kysuckého Nového Mesta a zo Žilinskej záchrannej brigády zasahovali pri požiari aj dobrovoľné hasičské zbory zo Starej Bystrice, Vychylovky. Prví boli na mieste miestni dobrovoľní hasiči z Novej Bystrice. "Boli sme privolaní k výbuchu a následnému požiaru rodinného domu. Po našom príchode bol dom zasiahnutý plameňom. Uhášame skryté ohniská a rozoberáme konštrukcie tak, aby sa dali uhasiť tieto ohniská a aby boli odstránené nebezpečné časti," informoval Miroslav Čierňava z HaZZ Čadca.

Manželia utrpeli popáleniny, záchranári ich previezli do nemocnice. "Na mieste boli ošetrení traja pacienti, z ktorých dvaja boli s popáleninami prvého a druhého stupňa transportovaní do ústavného zdravotníckeho zariadenia," doplnil Martin Balko z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. "Pre veľké zadymenie hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi," dodal Kypus s tým, že výšku škody odhadli na 50 000 eur a príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy