Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tínedžerovi nevyšiel biznis snov: Extázu napchal do škatule a chcel poslať do Británie
Zdielať na

Tínedžerovi nevyšiel biznis snov: Extázu napchal do škatule a chcel poslať do Británie

TRENČÍN / Mimoriadne kuriózny prípad riešili policajti z Trenčína. Podarilo sa im zaistiť podozrivú poštovú zásielku. Keď ju otvorili, nestačili sa čudovať - bola plná drog. Stopy kriminalistov zaviedli k mladému stredoškolákovi.

Pozeráte sa na iba 16-ročného študenta z Trenčína, ktorý sa podľa polície zapojil do veľkého obchodovania s drogami. Z vyšetrovania vyplýva, že tento tínedžer si mal zadovážiť obrovské množstvo tabliet s obsahom metyléndioxymetamfetamínu, ľudovo nazývaných extáza. Všetku ju mal napchať do škatule od hi-fi veže s úmyslom poslať ju do zahraničia.

Zásielka však skončila v rukách polície. "Kartónovú krabicu s obsahom tejto drogy chcel páchateľ pomocou prepravnej spoločnosti poslať do Spojeného kráľovstva. V políciou zaistenom balíku sa nachádzali tri plastové uzatvorené vrecia tyrkysových tabletiek v tvare diamantu," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

16-ročného študenta obvinili z obzvlášť závažného zločinu drogovej trestnej činnosti. Trenčianskej polícii sa tak podarilo stopnúť drogový kšeft za vyše 100 000 eur. "Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Bratislava, zaistené množstvo zodpovedá takmer 15 500 dávkam drogy v hodnote takmer 124 000 eur," priblížila Kuzmová.

Prokurátor žiadal pre mladíka väzobné stíhanie. Sudca ho však po takmer dvojhodinovom výsluchu prepustil zo zadržania na slobodu. "Podľa sudcu v tomto štádiu konania aj vzhľadom na to, že obvinený ešte nebol trestne stíhaný, je možné väzbu nahradiť dohľadom súdneho úradníka nad obvineným za súčasného uloženia konkrétnych obmedzení a povinností," uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Na obvineného chlapca čakali na súde obaja jeho rodičia, ktorí sa ale s nami odmietli rozprávať na kameru. Otec sa nám však mimo záznam posťažoval, že syn sa zrejme dostal do zlej partie, ktorá ho do všetkého namočila. "Za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Vzhľadom k tomu, že v tomto prípade sa jedná o mladistvého páchateľa, trestná sadzba sa v zmysle zákona znižuje na polovicu," uzavrela Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy