Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zaplavené ulice, popadané stromy či nefunkčné semafory: Bratislavu sužuje dážď
Zdielať na

Zaplavené ulice, popadané stromy či nefunkčné semafory: Bratislavu sužuje dážď

BRATISLAVA / Meteorológmi avizované nepriaznivé počasie spojené so silným dažďom a vetrom spôsobilo v utorok, 23. mája, podvečer problémy na viacerých miestach Slovenska. Komplikovala sa aj situácia v hlavnom meste. Na nábreží Dunaja spadol strom na idúce auto. Pre krupobitie sa tvorili kolóny a zaplavené boli aj viaceré ulice.

"Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," upozornili meteorológovia. Poukázali, že môže dôjsť k stekaniu vody zo svahov, zosuvu svahov, bahnotoku s kamením, zatopeniu pivníc, suterénov, podchodov a podjazdov a podmytiu cestnej komunikácie.

​V Bratislave sa pre krupobitie tvorili na viacerých miestach kolóny

Pre krupobitie sa tvorili na viacerých miestach kolóny. Informovala o tom Zelená vlna RTVS"Na všetkých hlavných ťahoch počítajte so zdržaním, pozor na dobrzďovanie do kolón a nezabúdajte na správne svietenie," poradili. Zelená vlna zároveň upozornila na nefungujúce semafory na križovatke Košická a Prístavná, vznikali tam kolízne situácie a tvorili sa aj kolóny. So zdržaním pre nehodu by mali vodiči rátať aj na vjazde do Rovinky z Bratislavy

​Silná búrka, ktorá spôsobila povodeň, sa prehnala aj Poltárskym okresom

Najhoršia situácia bola v Kokave nad Rimavicou - v častiach Vlkovo a Kyseľovo. Voda tam zaplavila aj rodinné domy, prepadla sa aj časť cesty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy