Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hádka a bitka sa skončila vraždou. Žena tvrdí, že manžela zabila v nutnej obrane
Zdielať na

Hádka a bitka sa skončila vraždou. Žena tvrdí, že manžela zabila v nutnej obrane

TRENČÍN / So slzami v očiach opisovala na trenčianskom Okresnom súde, čo predchádzalo vražde, ktorú vykonala s nožom v ruke. Reč je o 35-ročnej Lucii, ktorej hrozí 25 rokov za mrežami. Vraždila minulý rok, v byte v Dubnici nad Váhom. Tvrdí, že išlo o nutnú obranu.

Na rukách stále nosí obrúčku, ktorú jej na prst navliekol jej manžel Tomáš. Dva roky po sobáši ho podľa obžaloby bodla kuchynským nožom priamo do srdca. "Bolo to intenzívne, šanca na prežitie nebola žiadna," uviedol Matúš Pavlík, prokurátor na Krajskej prokuratúre v Trenčíne.

Takto s ňou lomcovali emócie počas rozhodovania o väzbe. Sudca ju nakoniec nechal na slobode. Na nohe nosí monitorovací náramok. Dnes so slzami v očiach rozprávala, čo sa v byte stalo. "Začal ma udierať päsťami," poznamenala Lucia, obžalovaná. V byte bol s nimi aj ich kamarát. Ten sa Lucia zastal. Muži sa začali biť. "Ja som sa ich snažila oddeliť od seba. Potom mám čiernu dieru, neviem čo sa dialo. Precitla som, až keď som videla krv," dodala obžalovaná. 

Podľa obžaloby mala Lucia bodnúť svojho muža priamo do srdca. "Intenzita v bodu bola veľká," povedal súdny znalec. Obžalovaná uštedrila svojmu mužovi ranu priamo do srdca. Na súde tvrdila, že išlo o nutnú obranu. "Cítim sa nevinná, konala som v nutnej obrane. Ja som tomu neverila, myslela som si, že je to zlý sen," doplnila obžalovaná. "Buď na nutnú obranu, čo už nie je trestný čin, alebo potom zabitie," priblížil Jozef Podoba, obhajca obžalovanej. "Z pohľadu prokuratúry nešlo o konanie v nutnej obrane," dodal Pavlík.

Sudca odročil pojednávanie na august, kedy chce vypočuť viacerých svedkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy