Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Evakuácia zdravotného strediska v Petržalke, bola nájdená munícia
Zdielať na

Evakuácia zdravotného strediska v Petržalke, bola nájdená munícia

BRATISLAVA / Poplach v hlavnom meste. V Petržalke museli evakuovať zdravotnícke zariadenie. Čakárne a ordinácie boli vtedy plné pacientov. Pár metrov od budovy robotníci totiž vykopali muníciu z druhej svetovej vojny.

"Tu sa každý bojí. Polikliniku museli evakuovať aj lekárov," povedal okoloidúci. "To by bola dobrá paseka, tak tomu verte," ozrejmil okoloidúci. "Policajti došli a vyhnali nás, ja som bola u lekára, kartu tam mám kvôli tomu tu čakám," poznamenala okoloidúca. 

Tankovú muníciu vykopali robotníci v Petržalke pri tom, ako stavajú električkovú trať. V niekoľko metrovej hĺbke bola zakopaná roky. Do pár minút prišli policajti a celé okolie uzavreli. Nepremávali autobusy či autá. "Tam bola ešte delostrelecká strelnica z druhej svetovej vojny, takže nie je čudo, že tu niečo je," dodala okoloidúca. 

Policajti vypratali aj komplet zdravotnícke centrum. Niektorých pacientov nestihli doktori ani len vyšetriť. Ďalší čakali od rána v čakárňach, no z nich museli rýchlo odísť. "Išiel som do lekárne lieky vybrať a bolo zavreté. Nechceli nás pustiť," dodal okoloidúci. "Je tu delostrelecká munícia z druhej svetovej vojny. Že tu ju vykopali," doplnil okoloidúci. 

Po muníciu si nakoniec prišli pyrotechnici. Okrem dvoch nábojov do tankov sa už nič viac nenašlo. "Munícia bola na mieste policajnými pyrotechnikmi zaistená," uviedla stanovisko polícia. Starú vojenskú muníciu naložili do tohto auta a odvážajú ju z Petržalky preč. Pyrotechnici ju v najbližších dňoch odpália niekde na bezpečnom mieste.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy