Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
14-ročný nevodič jazdil na aute, v ktorom mal 4 tínedžerov
Zdielať na

14-ročný nevodič jazdil na aute, v ktorom mal 4 tínedžerov

Zdroj: FB Polícia - Trnavský kraj

SEREĎ / V aute sa viazlo 5 osôb, to by nebolo ničím nezvyčajné keby ho neriadil najmladší z nich iba 14 ročný mladík, ktorý nemal ani občiansky preukaz nieto vodičský. Mestskí policajti v Seredi rýchlym zásahom teenegera zastavili. Keďže mladík neovládal pravidlá cestnej premávky mohol takouto jazdou ohroziť nielen seba a kamarátov a kamarátky v aute, ale aj akéhokoľvek účastníka cestnej premávky.

Pracovníci kamerového systému sa hneď zamerali na vozidlo, ktoré riadil maloletý chlapec. Oznámil im to jeden pán, ktorému takéto protiprávne konanie nebolo ľahostajné. "14-ročný chlapec riadi motorové vozidlo a nedodržuje dopravné predpisy," ozrejmil Ladislav Fabo, náčelník mestskej polície v Seredi. "Jeho jazda bola monitorovaná. Podarilo sa nám aj záber z kamery, kde bolo viditeľné, že je tam ten chlapec za volantom," uviedol Miroslav Vaško, mestský policajt v Seredi. 

Aby sa predišlo nejakému nešťastiu na konkrétnu ulicu bola vyslaná policajná hliadka. Po zastavení vozidla policajti zostali prekvapení v aute nebol sám. Boli tam ešte ďalšie štyri osoby. "Vodič, ktorý šoféroval toto vozidlo kvôli veku nemal ani občiansky preukaz. Ostatní spoluúčastníci boli vo veku 15 až 16 rokov," priblížil Martin Horváth, mestský policajt v Seredi. 

Vzhľadom na to, že išlo o trestný čin, príslušníci mestskej polície odovzdali chlapca štátnej polícii. "Policajti na mieste zadokumentovali priestupok a ten predložia na správne konanie. Vodič sa zároveň dopustil aj trestného činu neopravného použitia motorového vozidla. Vzhľadom k tomu, že rodičia nedali pri výsluchu súhlas na jeho trestné stíhanie, tento spis bude odložený," povedala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. 

Keďže 14-ročný mladík nemal vodičské oprávnenie a neovládal pravidlá cestnej premávky mohol seba a svojich kamarátov vo vozidle vystaviť nebezpečenstvu. Ak by počas takého to protiprávneho konania sa niekomu niečo stalo, skončil by na súde. "Trestný čin ublíženia na zdraví, či už ťažkej ujmy je prísnejší trest alebo klasické ublíženie na zdraví," poznamenal Milan Ficek, právnik. "Chcem sa poďakovať občanom, že nám dôverujú a oznamujú takéto skutočnosti," uviedla stanovisko mestská polícia v Seredi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy