Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nepozornosť vodiča? Kamión skončil vo zvodidlách, polícia riadi dopravu
Zdielať na

Nepozornosť vodiča? Kamión skončil vo zvodidlách, polícia riadi dopravu

BANSKÁ BYSTRICA / Obrovské šťastie mal vodič nákladného auta, ktoré havarovalo na banskobystrickom obchvate. Nákladiak nabúral do stredových zvodidiel. Z totálne zdemolovanej kabíny vyšiel vodič po vlastných, iba s pár škrabancami.

​Vodič skončil v rukách záchranárov. Dopravu na mieste usmerňuje polícia. V úseku sa začali tvoriť kolóny. Nehoda sa stala počas dopravnej špičky, autá schádzajúce do mesta smerom z Donovál uviazli v dlhých kolónach. Nákladné auto idúce v ľavom pruhu zišlo podľa svedkov náhle z cesty a nabúralo do stredových zábran. "Vodič kamióna na ceste narazil do tlmiča nárazu a s vozidlom zostal stáť na zvodidlách," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Vodič vyšiel zo zdemolovanej kabíny sám, ošetrili ho záchranári. Našťastie nemal vážne zranenia a nepotreboval prevoz do nemocnice. "Na to všetko, v akom stave bola kabína, bol s ľahkými zraneniami odovzdaný záchranárom," opísal Ján Saktor z HaZZ Banská Bystrica. Na fotkách aj vo videu vidieť, v akom stave bola kabína po náraze do betónových zvodidiel. Zvolenský nákladiak v čase nehody neprevážal žiadny náklad. Podľa polície sa pod nehodu podpísala únava, ktorá vodiča premohla za volantom.

"Príčinou nehody bol mikrospánok. Dychová skúška bola u vodiča negatívna. Nehoda bola vyriešená na mieste v blokovom konaní," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy