Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dlhodobo predával pervitín: Aký dostal trest?
Zdielať na

Dlhodobo predával pervitín: Aký dostal trest?

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Sudca považsko-bystrického okresného súdu schválil dohodu o vine a treste pre 41-ročného Ladislava, ktorý dlhší čas predával metamfetamín. Pervitín používal aj pre svoju vlastnú spotrebu.

Ladislava kriminalisti zadržali na jeseň minulého roka v dedine v okrese Považská Bystrica. Urobili pritom domovú prehliadku v ubytovni v Púchove, kde vtedy býval. Po tejto razii sa dostal pred sudcu, ktorý rozhodol o tom, že sa z ubytovne presťahuje do cely vyšetrovacej väzby.

"Okrem zatavenej injekčnej striekačky s obsahom svetlohnedej kryštalickej látky bola nájdená aj zelená sušená rastlina," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. Obvinený muž si privyrábal predajom metamfetamínu už od roku 2015. "Túto drogu si mal zabezpečovať pre vlastnú potrebu, ako aj za účelom ďalšej distribúcie konzumentom drog," pridala Kuzmová.

 "Keď opakovane po telefonickom dohovore na rôznych miestach v Považsko-bystrickom a Púchovskom okrese neoprávnene predával pervitín viacerým osobám," dodal hovorca KS Trenčín Roman Tarabus. Pervitínom občas zaplatil narkomanom aj za odvoz autom. A keďže v súvislosti s predajom drog bol obvinený za obzvlášť závažný zložin, hrozila mu strata slobody až na 15 rokov.

Už koncom marca bola pre neho pripravená dohoda o vine a treste. Ale vtedy ju v súdnej sieni odmietol. Napokon si to ale rozmyslel. A na ďalšom hlavnom pojednávaním ju prijal. Sudca schválil a uložil nepodmienečný trest v trvaní sedem rokov. Rozsudok je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy