Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragédia na rovnej ceste: Po náraze do stĺpa vyhasol život muža
Zdielať na

Tragédia na rovnej ceste: Po náraze do stĺpa vyhasol život muža

ZACHAROVCE / Zomrel iba kúsok od svojho domu. 64-ročný muž zo Zacharoviec havaroval predpoludním, 21. mája, na začiatku dediny. Najskôr s autom narazil do jedného stĺpa, ktorý zlomil. Zastavil ho až náraz do betónového stĺpa. Miestni si myslia, že mohol dostať aj infarkt.

Ako prví chceli pomôcť mužovi miestni obyvatelia. Z auta ho ale vybrať nevedeli. Polovicou tela ležal na mieste spolujazdca. Práve tam je auto najviac zdemolované. Pravdepodobne teda nebol pripútaný. Jeden z mužov mu vraj ešte nahmatal slabý pulz, no keď na miesto dorazili hasiči, už sa mu pomôcť nedalo.

Zranenia museli byť veľmi vážne. "Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že osoba je zakliesnená v automobile a nejaví známky života," uviedol Július Siviček, veliteľ zásahu  Hasičského a Záchranného zboru v Rimavskej Sobote. Z auta ho vystrihli a odovzdali záchranárom. Lekár ale už len skonštatoval smrť. "Záchranári už nedávali ani umelé dýchanie, nič," opísala obyvateľka obce.

Príčinu nehody vyšetruje polícia

Policajti už v prípade začali trestné stíhanie pre usmrtenie a vyšetrujú, ako k nehode došlo. Muž zrejme smeroval domov. "Podľa doterajších zistení z miesta nehody v dôsledku rýchlej jazdy narazil do komunikačného stĺpu, ktorý zlomil," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Petra Kováčiková. Pár metrov išiel po priekope a potom narazil do betónové stĺpa.

Obyvatelia obce sa domnievajú, že vodič dostal infarkt. Či za tragédiu môže alkohol, alebo zdravotné ťažkosti, bude zrejmé po pitve."Rok nepil, až posledné dva týždne znovu začal. Neviem. Neviem povedať," reagoval príbuzný nebohého vodiča. "Do vyšetrovania budú prizvaný aj znalci z odboru dopravy a z odboru zdravotníctva," dodala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy