Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Predával drogy, aby mohol deťom platiť výživné. Rozhodol o ňom súd
Zdielať na

Predával drogy, aby mohol deťom platiť výživné. Rozhodol o ňom súd

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / 7 rokov strávi za mrežami 46-ročný Benedikt, ktorý pestoval a predával marihuanu. Pôsobil v trenčianskom kraji a mal dokonca presne stanovené dni a časy, kedy bol narkomanom k dispozícii. Na súde tvrdil, že drogy predával preto, aby mohol platiť výživné na deti.

Obžalovaný začal marihuanu podľa jeho slov užívať, keď robil na lodi v Holandsku. "Počas 10 rokov som marihuanu užíval viackrát denne," povedal Benedikt B., obžalovaný. 

Neprestal s tým ani po návrate na Slovensko. Marihuanu začal najskôr pestovať pre vlastnú potrebu, neskôr ju aj predával. "Marihuanu predával aj bezodplatne poskytoval v mestskom parku v Trenčíne pravidelne v pondelky a štvrtky v čase od 14:00 hod do 15:00 hod., obvykle 50 g za sumu v rozpätí od 150,- eur do 250,- eur, ale aj na iných miestach v Trenčíne," uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. 

Na súde sa ku všetkému priznal a prezradil aj to, prečo drogy začal predávať. "To som robil za účelom vyživovacej povinnosti pre moje tri deti. Neobohatil som sa, ani som si nenašetril," dodal obžalovaný. "Polícia zaistila sušené konope aj 66 kusov čerstvých rastlín konope, celkové množstvo predstavuje najmenej 5169 bežných jednotlivých dávok drogy," informoval Tarabus. 

Hrozilo mu desať až 15 rokov za mrežami. výrazne mu ale pomohlo, že sa priznal, oľutoval a doteraz nebol trestaný. "Nepovažujem sa za nebezpečného človeka," doplnil obžalovaný. "Súd obžalovanému za pokračovací obzvlášť závažný drogový zločin uložil trest odňatia slobody v trvaní 7 rokov nepodmienečne," informoval Tarabus.

"V tomto konaní je obžalovanému ukladané ochranné protitoxikomanické liečenie," poznamenala sudkyňa, Okresný súd Bánovce nad Bebravou. Obžalovaný bol s rozsudkom spokojný a odvolať sa nemieni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy