Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vražda Tibora Szűcsa: Súd rozhodol o väzbe obvineného
Zdielať na

Vražda Tibora Szűcsa: Súd rozhodol o väzbe obvineného

BRATISLAVA / Podnikateľovi rozdrvili lebku a zakopali ho v Maďarsku. Doteraz jeho meno je v hľadáčiku v policajnom pátracom systéme PATROS. Podnikateľ bol brutálne zavraždený a jeho zohavené telo našli v Maďarsku. Vyšetrovateľ žiada pre obvineného väzbu. Informáciu sme prevzali zo stránky Startitup.

Ako uviedol portál Startitup jedného z mužov len pred malou chvíľou priviezli do budovy Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Vyšetrovateľ NAKA totiž žiadal pre neho väzbu. 

Erik Kollár, ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného formou spolupáchateľstva, bude stíhaný väzobne. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd. Muž mal s ďalšími dvomi osobami zavraždiť podnikateľa Tibora S. Motívom skutku mali byť peniaze, ktoré mal dlhovať viacerým osobám.

V nedeľu, 21. mája, sudkyňa Pamela Záleská pre neho rozhodol o troch typoch väzby: kolúznej, preventívnej a útekovej. Špecializovaný trestný súd túto informáciu potvrdil. Obvinený podal sťažnosť proti tomuto rozsudku.

Pred rozhodovaním

Advokátka muža obvineného pre úkladnú vraždu podnikateľa Tibora Szűcsa Kristína Kosmályová pred rozhodovaním o väzbe reagovala len v stručnosti. "Momentálne prebiehajú stále prosné úkony. Nachádzame sa stále len v počiatočnom štádiu konania, takže ja sa bližšie k tomu vyjadrovať nebudem. Všetko závisí od ďalšieho dokazovania. Môj klient si neželá, aby som sa vyjadrovala k otázke viny alebo neviny. Momentálne aj v procesnom postavení obvineného odmietol vypovedať,“ povedala pred rozhodovaním o väzbe pre Erika Kollára jeho advokátka. 

Podľa vyšetrovateľa to mal byť práve Erik Kollár, ktorý zavraždil na terase domu v Trávniku podnikateľa Tibora Szűcsa spolu s Ladislavom Szalaiom. Policajti v Maďarsku zadržali Szalaia. Policajti NAKA budú teraz žiadať jeho vydanie na trestné konanie na Slovensko. Na vražde sa mal taktiež podieľať Gergely Sárközy, ktorého sa policajtom zadržať zatiaľ nepodarilo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy