Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Autobus, v ktorom cestovali mladé futbalistky, narazil do spadnutého stromu
Zdielať na

FOTO: Autobus, v ktorom cestovali mladé futbalistky, narazil do spadnutého stromu

ŽIAR NAD HRONOM / Nehoda autobusu na R1 pri Žiari nad Hronom. Viezol mladé futbalistky na zápas do Lučenca. Počas jazdy pred autobus spadol ťažký konár, ktorý rozbil čelné sklo.

Dievčenské futbalové družstvo cestovalo do Lučenca na zápas. Mladé športovkyne sedeli aj s trénermi v autobuse, ktorý poškodil ťažký konár. Po dažďoch je pôda rozmočená a pri R1 sa zlomil vyschnutý strom. "Išli sme na zápas spadol konár a rozbilo okno," odpovedala Simona, futbalistka. "Všetci sme sa zľakli, trénera zasiahlo sklo," poznamenala Sára, futbalistka.

Letiaci konár odhodilo na cestu kde doňho narazil kamionista. "My sme zastali a kamión ešte nabúral," priblížila Nikola, futbalistka. "Situáciu zapríčinil padajúci strom, poškodil autobus a kamión, idúci za sebou, poškodil sklo na jednom aj druhom," ozrejmila Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Vodičovi autobusu sa aj po náraze podarilo bezpečne zastaviť pri krajnici. Futbalistky aj tréneri z neho vystúpili a odviedli ich mimo rušnú diaľnicu kde čakali na náhradný autobus. Aj napriek nečakaným komplikáciám dievčatá pokračovali do Lučenca odhodlané zápas úspešne odohrať. "Musíme vyhrať, držte nám palce," oznámili dievčatá futbalistky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy