Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Požiar v cirkuse: Zhorel jeden z kamiónov i seno pre zvieratá
Zdielať na

Požiar v cirkuse: Zhorel jeden z kamiónov i seno pre zvieratá

PREŠOV / Nepríjemný budíček zažili dnes majitelia a personál cirkusu, ktorý sa aktuálne usadil na brehu Torysy v treťom najväčšom slovenskom meste. Na jednom z prešovských sídlisk dnes skoro ráno horel kamión, ktorý bol dôležitou súčasťou cirkusu. Viezol generátor, ktorý využívajú na miestach, kde nie je elektrická prípojka. Požiar podľa nich vznikol tak, že niekto podpálil seno.

Len nedávno nechali urobiť generálku kamióna, teraz rátajú škody. Sú presvedčení, že to bol úmysel. Navyše podľa nich pár dní predtým pršalo a tak to aj v okolí Torysy vyzeralo. "Pršalo, bolo mokro, dokonca aj baterky sa mi odpájajú," poznamenala Daniela Pflegerová, majiteľka cirkusu Francesko Jung. 

Len niekoľko metrov od plameňom mali výbeh zvieratká. Aj vďaka rýchlemu zásahu prešovských hasičov sa podarilo zabrániť ďalším škodám. "To je najdôležitejší transport," dodala Pflegerová.

Obrovským šťastím je, že sa požiar nerozšíril na okolostojace zariadenia z horľavých materiálov vrátane obrovského šapita. Navyše v zhorenom kamióne v minulosti prespával artista, ktorému ukradli karaván. Ak by tam spal aj túto noc, malo by to fatálne následky. "Nedokážem si predstaviť, ako by to dopadlo," doplnila na záver Pflegerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy