Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nešťastie v svadobný deň: Pri autonehode sa zranili nič netušiaci ľudia
Zdielať na

Nešťastie v svadobný deň: Pri autonehode sa zranili nič netušiaci ľudia

SIKENICA / Nešťastie sa stalo v dedine Sikenica. Do ľudí, ktorí sedeli na lavičke a chystali sa práve na svadbu vrazilo osobné auto. Všetkému predchádzala zrážka dvoch áut. Jedno z nich vyletelo až k ľuďom na lavičke. 5 zranených sa namiesto svadby ocitlo v nemocnici. Na mieste nehody zasahoval pre ťažké zranenie aj vrtuľník.

Všetko sa udialo v zlomku sekundy, na lavičke práve sedela rodina, ktorá išla na svadbu osobné auto ich zachytilo. "Ľudia zrovna na tom mieste sedeli na lavičke a zrovnal to so sebou. Utekali sme von a pani na nás kričala pomoc. Zrovna majú dnes majú svadbu," dodali svedkovia.

4 zranených svadobčanov ratovali svedkovia z okolitých domov, snažili sa im pomôcť a už zakrátko aj záchranári. "Tam sedeli na lavičke, všetkým prešlo po nohe len mamina zostala pod autom," uviedla dcéra zrazených.

Zranených dôchodcov záchranári previezli do nemocnice. Zasahoval tu aj vrtuľník. Posádka leteckých záchranárov si prevzala najťažšie zranenú seniorku, ktorá zostala zakliesnená pod vozidlom. "Žena utrpela úraz hlavy, na okolnosti nehody si nepamätala. Mala poranenie hrudníka, zlomeninu dolnej končatiny a ďalšie povrchové odreniny po tele," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Ako doplnila, záchranári žene na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu bola v stabilizovanom stave a pri vedomí letecky prevezená do Fakultnej nemocnice v Nitre. Zranila sa aj mama jedného z vodičov. Išlo o štyri ženy a jedného muža vo veku od 67 do 90 rokov. "Záchranári ošetrili na mieste 5 osôb, utrpeli rôzne tipy poranení najme úrazy hlavy a končatín," oznámila Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre

V čase prevozu boli všetci pri vedomí, okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania. "Vodiči mali dychovú skúšku negatívnu," potvrdila Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy