Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vysnívaný podnik mu obliali olejom: Tisícová škoda majiteľa nazastaví
Zdielať na

Vysnívaný podnik mu obliali olejom: Tisícová škoda majiteľa nazastaví

ROŽŇAVA / Nepríjemné ráno zažil v sobotu, 20. mája, pán Václav, ktorý viac ako rok pracoval na oprave starej nefunkčnej kotolne, z ktorej chcel urobiť štýlový podnik. Niekto ale celú fasádu budovy oblial, zrejme motorovým olejom. Škody sa vyšplhali na tisíce eur. Prípadom sa už zaoberajú rožňavskí policajti, ktorí hľadajú aj svedkov tejto výtržnosti.

"Mali sme otvárať, všetko bolo už pripravené, čiže nanovo vymaľované, všetko nanovo komplet urobené. Mala tu prísť ešte nová terasa a všetko je zničené. Ťažko dodať," takto so slzami v očiach hovorí o škodách majiteľ podniku. Ako sám tvrdí, nepríjemná situácia ho neodradí. Povedal, že všetko tam robil vyše roka a pol sám. Pomáhalo mu len pár pomocníkov a jeho 70-ročný otec. "Dochádzal sem denne z Revúcej, aby mi pomohol. O to viac to človeka mrzí," dodal.

Ku incidentu došlo počas noci. Páchateľ nielenže celú budovu polial olejom, ale na zem ešte nakreslil aj vulgárnu kresbu. "Po ukončení obhliadky miesta činu rožňavskí policajti vec nateraz objasňujú ako priestupok proti majetku," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Majiteľ očakáva opravu škody vo výške niekoľko tisíc eur. Nákladné bude najmä čistenie. Budova je olejom obliata takmer z každej strany. Ide približne o 300 metrov štvorcových. Pán Václav nepriateľov nemá a netuší, kto by mu mohol takúto škodu urobiť. "Podozrenie na nikoho nemám. Možno nejakí neprajníci, ktorí sa dopočuli, že otváram podnik," konštatuje.

Polícia po páchateľoch intenzívne pátra. Ak by ste mali akékoľvek informácie, obráťte sa na známe telefónne číslo 158. "Osobne na ktoromkoľvek útvare policajného zboru alebo formou súkromnej správy na oficiálnej stránke na Facebooku Polícia SR - Košický kraj," dodáva hovorkyňa polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy