Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Našlo sa telo nezvestného podnikateľa Tibora Szűcsa, potvrdil šéf NAKA
Zdielať na

Našlo sa telo nezvestného podnikateľa Tibora Szűcsa, potvrdil šéf NAKA

BRATISLAVA / Elitní vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali niekoľko ľudí v súvislosti s vraždou podnikateľa Tibora Szűcsa.

S informáciou prišiel ako prvý portál Startitup, ktorému to potvrdil šéf NAKA Ľubomír Danko. Slovenskí vyšetrovatelia spolupracujú na prípade s maďarskou políciou. Ide o slovenského podnikateľa z Číčova, ktorý bol podľa portálu zavraždený a jeho telo našli v Maďarsku. 

Szűcs bol nezvestný od 2. mája 2023. Naposledy ho videli v dedine Trávnik. Odtiaľ poslednýkrát telefonoval. Jeho auto našli zhorené do tla v Maďarsku. 

38-ročný majiteľ domu v Trávniku je nezvestný od minulého utorka. Tibor býva v susednej dedine a podnikal s nehnuteľnosťami. Dom kúpil, prerobil a nájomníci sa doň nasťahovali len pred pár mesiacmi. Tibor mal údajne začiatkom mája ísť k nim pre nájomné osobne. Jeho družka povedala, že s ním naposledy hovorila telefonicky 1. mája. Nezvestnosť oznámila 4. mája, keďže nebývajú v jednej domácnosti. "Vo štvrtok ráno mi volal jeho kamarát, že kde je Tibor. Mysleli si, že je u mňa. Telefón mal vypnutý a hneď som šla na políciu," uviedla družka vtedy nezvestného Tibora.

Maďarskí policajti objavili úplne identický typ auta, aký vlastnil zmiznutý podnikateľ. Zhorené do tla ho našli v Maďarsku, približne 80 kilometrov od hraníc. Ani túto informáciu polícia zatiaľ nekomentovala. "V predmetnej veci sú vykonávané procesné úkony, preto vzhľadom na možné zmarenie alebo sťaženie objasnenia a vyšetrenia veci, bližšie informácie nie je možné poskytnúť," dodala hovorkyňa PPZ SR Karolína Barinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy