Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ak by sa nezdržala v práci, jej návrat domov mohol byť tragický
Zdielať na

Ak by sa nezdržala v práci, jej návrat domov mohol byť tragický

LUČENEC / Po zlodejovi, ktorý sa vlámal do rodinného domu, stále pátrajú lučeneckí policajti. Zanechal po sebe poriadnu spúšť. Poškodená majiteľka sa v ten deň zdržala v práci. Nechce ani pomyslieť na to, čo by sa stalo, keby páchateľa prichytila pri čine.

Ráno o ôsmej odišli do práce a vrátili sa až po šiestej podvečer. Za tento čas ich rodinný dom navštívil zlodej a prekutral každú jednu miestnosť. Šok zažili majitelia už v predsieni. "Už bolo jasné, že nás vykradli, lebo všetko bolo povyhadzované. Myslela som si, že toto sa môže stať len v zlom filme," povedala poškodená majiteľka.

Ďalej dovnútra nešli, aby nepoškodili dôkazy. Dôležité stopy už potom zaisťovali policajti, a to až do neskorej noci. Páchateľ bol v hľadaní cenností skutočne dôsledný. "Každá jedna zásuvka bola vytiahnutá, povyhadzovaná, každá jedna šminka, každá jedna krabička," uviedla majiteľka. Majiteľka tvrdí, že pohľad to bol skutočne skľučujúci. To, čo im zlodej ukradol, konkretizovať nechcela. "Je to asi oveľa horší pocit, keď si človek tak uvedomí, že sa mu dotýkali každej jednej veci. Viacej si myslím, že postihne psychiku človeka to, že bol niekto cudzí násilne v dome, ako to, čo mu zmizlo."

Dovnútra sa dostal cez dvere na terase, ktoré vypáčil. Nie je vylúčené, že mal aj komplica. Majitelia si už v dome dali namontovať alarm, ako aj bezpečnostné kamery. "Vyšetrovateľ v Lučenci začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin porušovanie domovej slobody a prečin krádeže. Prípad je v štádiu vyšetrovania, po páchateľovi polícia pátra," vyjadrila sa Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Majiteľka si myslí, "že naši policajti majú dosť dobrú techniku a sú šikovní a verím tomu, že tento prípad objasnia".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy