Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zlodej senior: U susedov ukradol detské šperky a alkohol
Zdielať na

Zlodej senior: U susedov ukradol detské šperky a alkohol

NIŽNÁ JABLONKA / Je už síce vo veku starých otcov, no jeho správanie tomu nenasvedčuje. 62-ročný muž má na krku obvinenie. Vošiel do cudzieho domu a ukradol odtiaľ detské náušnice aj fľaše s alkoholom.

Dostať sa dovnútra rodinného domu nebolo pre páchateľa podľa polície zložité, dvere boli totiž odomknuté. Nebolo ešte ani poludnie, švagriná s manželom sedeli pred domom a o plánoch 62-ročného muža, s ktorým žijú pod jednou strechou, netušili.

Kradol iba o pár domov ďalej, vzal všetko, čo by mohol neskôr predať. Podľa vedúceho oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika vzal zlodej detské náušnice zo žltého kovu, retiazku zo strieborného kovu a rôzny alkohol. 

Nebola to jeho prvá krádež. Podľa príbuzných je dôvod, prečo sa dopúšťa tejto trestnej činnosti, jasný. "Hoci by aj peniaze nemal, veď ja ho kŕmim. Nikde nerobí a chcel by vypiť aj fajčiť," objasnila príbuzná obvineného. Polícia v tomto prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin porušovania domovej slobody. "Operatívnym šetrením bolo zistené, že skutku sa dopustil miestny 62-ročný muž a bol obvinený z uvedeného trestného činu," povedal Daniel Džobanik.

Počas rozhovoru obvinený povedal, že šperky vrátil a vec je tým preňho ukončená. "Čo sa máte čo pýtať? Ale počúvajte ma. Nič sa nepýtajte," Pre políciu tento prípad nie je ukončený. Rovnako, ako pre rodinu, ktorá takéto správanie musí trpieť takmer každý deň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy