Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Koniec nelegálneho biznisu: Zaistili vyše 6 miliónov cigariet
Zdielať na

Koniec nelegálneho biznisu: Zaistili vyše 6 miliónov cigariet

TRNAVSKÝ/KOŠICKÝ KRAJ / Škoda v státisícoch eur, viac ako 6 miliónov kusov nelegálnych cigariet a viacerí zadržaní. Takto sa skončila akcia pod krycím názvom Fešák. Kriminálny úrad finančnej správy rozbil ďalší nelegálny biznis.

Razia prebiehala na viacerých miestach na Slovensku. Celkovo bolo zaistených viac ako 6 miliónov nelegálnych cigariet známych značiek. Ukryté boli v rôznych skrýšach v rodinných domoch, ale aj autách či dodávkach. "Celkovo sa akcie zúčastnilo 50 ozbrojených príslušníkov KÚFS. Vykonaných bolo viacero domových prehliadok a prehliadok iných priestorov, vrátane motorových vozidiel v Trnavskom kraji a v Košickom kraji," uviedla hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Okrem cigariet sa Kriminálnemu úradu finančnej správy podarilo zaistiť aj historicky najvyššiu sumu peňazí z trestnej činnosti. Konkrétne išlo o približne 312-tisíc eur. Kriminalisti zaistili aj päť osobných a dve nákladné autá či plničku cigariet. Páchatelia prišli aj o nehnuteľný majetok v podobe viacerých nehnuteľností, vrátane pozemkov v hodnote približne 715-tisíc eur. "Zdokumentovaná a predbežne vyčíslená škoda predstavuje minimálne 782 416 eur," dodala Rybanská. Kriminalisti finančnej správy zadržali 6 ľudí z tejto organizovanej skupiny. Obvinili ich z trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny im hrozí až 8-ročný pobyt za mrežami. Ak sa na súde preukážu ďalšie závažnejšie okolnosti a dôkazy ich trestnej činnosti, sudca im môže predĺžiť pobyt vo väzení až o jednu tretinu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy