Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bomba na okresnom súde? Poplach vyhlásili na celom Slovensku
Zdielať na

Bomba na okresnom súde? Poplach vyhlásili na celom Slovensku

TRNAVA / Policajti zase raz prehľadávali všetky súdy na Slovensku. Anonym totiž vo štvrtok, 11. mája, ráno nahlásil na tiesňovej linke bombu. Nechýbali pyrotechnici so psovodmi či evakuácia zamestnancov. V Trnave sa pred sudcu postavil skalický podnikateľ, ktorý je obžalovaný z podvodu. Zákazníkom nevracal zálohy potom, čo prácu nedokončil. Za niekoľko rokov sa tak obohatil o vyše 300 000 eur.

Na Okresnom súde v Trnave sa malo začať pojednávať od 9-tej hodiny v prípade podnikateľa Slavomíra zo Skalice. Ten mal podľa obžaloby obrať najmä seniorov o peniaze. Ranný súd však prerušila nahlásená bomba. A nie len jeden. "Keďže oznamovateľ neuviedol sídlo konkrétneho súdu, požiadali sme o súčinnosť aj o kolegov z ostatných krajov v rámci celého Slovenska," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Pyrotechnická prehliadka napokon dopadla na všetkých súdoch s negatívnym výsledkom.

Po ukončení pyrotechnickej prehliadky sa s vyše hodinovým meškaním začali na súde pojednávania. Pred sudcu sa tak opäť postavil podnikateľ Slavomír - za nedodanie materiálu pre klientov mohol podľa jeho vyhlásení najprv covid, následne vojna na Ukrajine a zdražovanie energií. Naposledy uviedol, že za jeho stíhaním mala byť objednávka bývalého okresného riaditeľa PZ Rastislava Grznára a dnes povedal..

Obžalovaný vyhlásil, že je nevinný, a pred sudcom chce konfrontovať vlastnú mamu, ktorá ešte na výsluchu uviedla, že ako štatutárka o nedokončených zákazkách nevedela. Jeho obhajkyňa navrhovala sankciu za to, že sa nedostavila na pojednávanie. Obhajoba má zoznam svedkov, ktorých chce vypočuť. "My zastupujeme 70 poškodených a exekučne sa podarilo vymôcť dvom. Pri väčšine tých poškodených sa škoda pohybuje vo výške 1 000 eur. Ostatným sa nepodarilo vymôcť ani euro," uviedol Pavol Čejtei, právny zástupca poškodených.

Prípadov je podľa zástupcu poškodených viac ako 130, niektoré z nich sú ešte len v prípravnom konaní. Keďže mal sudca aj ďalšie pojednávania, súd trval len pár minút a odročil sa na 22.júna. Faktom je, že podnikateľ zo Skalice už v tomto odvetví má jednu podmienku. Za aktuálny podvod mu tak hrozí až 15-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy