Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Brutálne zavraždil ženu pre pár stoviek eur. Teraz žiada nižší trest
Zdielať na

Brutálne zavraždil ženu pre pár stoviek eur. Teraz žiada nižší trest

NITRA / Muž, ktorý pred dvomi rokmi zavraždil 81-ročnú ženu v obci Hronské Kľačany, sa postavil pred Krajský súd v Nitre. Podľa obvinenia uštedril učiteľke na dôchodku 4 bodné rany pre pár stoviek eur. Ľuboš dostal pred niekoľkými týždňami za túto vraždu 22-ročný trest, no odvolal sa.

Koncom augusta pred dvomi rokmi podľa obžaloby vošiel dnes už 31-ročný muž do domu 81-ročnej dôchodkyne. S 28-centimetrovým kuchynským nožom ju bodol 4-krát do oblasti krku. Dnes o jeho ďalšom osude rozhodoval krajský súd. "Opakovane veľkou intenzitou 4-krát bodol Moniku S.," poznamenala sudkyňa. 

Aj napriek viacerým dôkazom obžalovaný muž tvrdí, že je nevinný. Poukazuje aj na viaceré pochybenia. "Odmietam tento zavrhnutia hodný trestný čin, že by som ho spáchal, nikdy som neinklinoval k násiliu vždy som chcel riešiť veci sociálnym zmierom a v kľude," odpovedal Ľuboš Š., odsúdený za vraždu. 

V odôvodnení sudkyňa hovorila o tom, že po vražde Ľuboš žene zobral z krku kľúčik od izby, potom izbu prehľadal. Ukradol zhruba 500 eur. Vražednú zbraň vložil do igelitovej tašky a ukryl v stodole v dome u príbuzných. "Odcudzil finančnú hotovosť uloženú vo viacerých peňaženkách," doplnila sudkyňa. "Prvý krát mám takúto skúsenosť s niečím, prvý krát som súdne trestaný," dodal odsúdený. 

Na súde zaznelo aj to, že na viacerých veciach boli nájdené otlačky obžalovaného. Okresný súd mužovi za obzvlášť závažný zločin vraždy vymeral pred niekoľkými týždňami 22-ročný trest. Ľuboš sa odvolal a rovnako aj prokurátor. "Sme namietali, že neboli dostatočnom rozsahu vykonané dôkazy, ktoré sme navrhovali," ozrejmil Viktor Mlynek, ustanovený právnik Ľuboša Š. Senát krajského súdu v Nitre napokon mužovi trest znížil o dva roky. "Najskôr klient bude podávať mimoriadne opravný prostriedok," dodal Mlynek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy