Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rukojemnícka dráma: Muž s nožom ohrozoval zamestnankyňu benzínky
Zdielať na

Rukojemnícka dráma: Muž s nožom ohrozoval zamestnankyňu benzínky

POPRAD / V stredu, 10. mája, v noci sa v Poprade odohrala rukojemnícka dráma. Muž s nožom v ruke ohrozoval nevinnú zamestnankyňu čerpacej stanice. Po vyše pol hodine sa policajtom podarilo útočníka zadržať a ženu zachrániť.

K incidentu došlo na čerpacej stanici na sídlisku Juh v Poprade. Niekoľko minút po druhej hodine tu mal muž ohrozovať zamestnankyňu.

Podľa prvých informácií mal muž pristúpiť k okienku a požiadať zamestnankyňu o vodu. Následne mal chytiť kôš a hodiť ho do vstupných dverí, násilím sa dostal dnu. Žena ešte stihla kontaktovať políciu, no potom jej už išlo o život. Muž sa jej nielen vyhrážal, ale ju aj priamo ohrozoval nožom. "24-ročný Popradčan násilím roztiahol uzamknuté posuvné dvere na budove stanice, vstúpil dnu a prešiel za predajný pult k pracovníčke. Žene priložil ku krku nôž a vyhrážal sa jej zabitím, v druhej ruke držal hrdlo od rozbitej fľaše," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Policajti z obvodného oddelenia ihneď po príchode začali s vyjednávaním. Vzápätí na miesto dorazil aj profesionálny policajný vyjednávač. Tomu sa po niekoľkých minútach podarilo muža presvedčiť, aby ženu pustil a pristúpil k dverám. Vtedy zasiahli kukláči a muž skončil s putami na rukách.

Nasledovalo zaistenie stôp na mieste činu, ktoré trvalo až do dopoludňajších hodín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy