Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragické ráno na sídlisku: V jednom z bytov vypukol požiar
Zdielať na

Tragické ráno na sídlisku: V jednom z bytov vypukol požiar

BANSKÁ BYSTRICA / V stredu, 10. mája, okolo piatej ráno zasahovali hasiči na sídlisku Fončorda, kde horel byt na 8. poschodí. Hustý dym si všimli susedia, majiteľ bytu na búchanie nereagoval. Dovnútra sa nevedeli dostať pre bezpečnostné dvere.

Pomoc privolal jeden zo susedov, ktorý si požiar všimol, keď vyšiel na parkovisko pred dom. V byte, kde horelo, žil starší dôchodca. Susedia búchali na dvere, no nikto neotváral. Dovnútra sa dostať nedalo. Bezpečnostné dvere otvorili násilím hasiči. 

"Postupne sme prechádzali miestnosti a hľadali nezvestnú osobu," uviedol Ján Ťurek, Hasičský a záchranný zbor Banská Bystrica. Majiteľa bytu našli ležať v spálni, na zemi pri posteli. Zrejme sa pokúšal dostať do bezpečia. Muža sa bohužiaľ nepodarilo zachrániť.

Hasiči na tejto adrese a v tomto byte zasahovali už aj pred pár dňami. Dôchodca, ktorý nemal v meste príbuzných mal podľa susedov zdravotné problémy, ktoré ich znepokojovali.

Tragický požiar zrejme vznikol v kuchyni. Byt bol zaprataný rôznymi vecami ako plastové fľaše, noviny či starý nábytok, po ktorom sa oheň rýchlo rozšíril ďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy