Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dôchodkyňa dala tisíce eur pod kôš: Konečne našli vinníka podvodu
Zdielať na

Dôchodkyňa dala tisíce eur pod kôš: Konečne našli vinníka podvodu

LUČENEC / Policajtom sa podarilo objasniť ďalší prípad podvodu na seniorke. Ešte koncom apríla obvinili 37-ročnú ženu z Lučenca. Koncom týždňa ju zadržali a momentálne čaká v cele na predvedenie pred súd.

Prípad sa stal ešte v januári roku 2023. 72-ročnej dôchodkyni zavolala na pevnú linku neznáma žena a predstavila sa ako pracovníčka banky, ktorá spolupracuje s políciou. V telefóne sa jej hneď na to prihovoril aj muž. Ten sa vydával za policajta. Staršiu ženu nastrašili, že dochádza ku okrádaniu klientov pracovníkmi banky. Naviedli ju preto, aby si z účtu vybrala úspory. Tie potom na ich príkaz nechala pod čiernym kontajnerom pri bytovke.

V priebehu niekoľkých týždňov sa policajtom podarilo získať potrebné poznatky a dôležité dôkazy na to, aby zo zločinu podvodu spáchané formou spolupáchateľstva vzniesli obvinenie konkrétnej osobe. "Obvinená mala v mesiaci január tohto roku vylákať podvodným konaním od invalidnej dôchodkyne finančnú hotovosť. Škoda, ktorá bola poškodenej spôsobená bola vyčíslená na 4 038 eur," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Ženu nakoniec zadržali

Ide o 37-ročnú ženu z Lučenca. Obvinili ju koncom apríla, no na výsluch neprišla. Banskobystrickí policajti nečakali a zorganizovali zásah, pri ktorom chceli túto ženu zadržať. Policajtom sa obvinenú ženu podarilo zadržať v centre Lučenca. Šoférovala auto s košickým evidenčným číslom.

Vozidlo prehľadávali na mieste a podľa zdroja TV JOJ mali nájsť niekoľko mobilov, či bankomatových kariet. Či tieto zaistené veci súvisia s trestnou činnosťou, budú ďalej vyšetrovať. Ženu ale zadržali a zaistili aj auto. "Zadržaná žena bola predvedená pred vyšetrovateľa, ktorý po vykonaných procesných úkonov podal podnet na návrh vzatia obvinenej do vyšetrovacej väzby," dodala Kováčiková. Konečný verdikt, či bude stíhaná na slobode, alebo väzobne, bude na sudcovi. Ten rozhodne pravdepodobne už v najbližších dňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy