Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Starosta obce Borinka bude stíhaný väzobne. Vinu ale odmieta
Zdielať na

Starosta obce Borinka bude stíhaný väzobne. Vinu ale odmieta

BORINKA / Starostu obce Borinka, ktorého len pred pár dňami zadržala NAKA priamo na obecnom úrade, chce prokurátor poslať za mreže. Väzbu mu navrhuje z obavy z pôsobenia na svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodovať o tom bude súd v Malackách.

Starosta obce Borinka bude stíhaný väzobne. Rozhodla o tom v piatok, 5. mája, sudkyňa Okresného súdu v Malackách, ktorá tak akceptovala návrh prokurátora. Ten žiadal pre obvineného kolúznu aj preventívnu väzbu. Obáva sa, že by mohol ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti.

Rozhodnutie nie je definitívne, keďže obhajca obvineného starostu podal sťažnosť. Konečné slovo tak bude mať Krajský súd v Bratislave. Starosta vinu ale odmieta.

Miroslava Paulena, starostu obce Borinka zatkli v stredu, 3. mája. Policajti zasahovali priamo na obecnom úrade. Zadržanie starostu podľa informácií TV JOJ súvisí s prípadom, kedy mal starosta údajne bez schvaľovania vydať povolenie na stavbu dvojdomov na začiatku obce Borinka. Tie majú byť podľa jednej strany údajne postavené v bezpečnostnom pásme plynovodu a záplavovej vody.

Obyvatelia obce o problémoch počuli, podľa niektorých môže ísť však o snahu zdiskreditovať starostu. Návšteva polície na obecnom úrade, je podľa miestnych výsledkom boja medzi záujmovými skupinami v Borinke. Podľa informácií TV JOJ by za zásahom polície vraj mohla byť pomsta za nevyhrané voľby. Nájsť pravdu v tomto prípade má teraz za úlohu polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy