Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nožík, dýku, či kladivo: Aj toto si nosia deti do škôl
Zdielať na

Nožík, dýku, či kladivo: Aj toto si nosia deti do škôl

HANDLOVÁ / Útoky v školách, aj keď nie také tragické, evidujeme aj na Slovensku a handlovskí mestskí policajti teraz hlásia akútny problém. Tamojší školáci si na vyučovanie nosia takzvané chladné zbrane. V poslednom čase riešia viacero prípadov.

Nožík, dýku, či kladivo – aj tieto predmety si priniesli do školy handlovskí školáci. "V poslednom období mestská polícia zaznamenala niekoľko prípadov od zástupcov škôl, nakoľko deti nosia predmety, ktoré nesúvisia s výučbou," povedala Lucia Chudá z Mestskej polície Prievidza

Šokujúce je, že medzi školskými potrebami žiakov vo veku 9 a 15 rokov našli tzv. chladné zbrane. Doniesli si ich priamo na vyučovanie. "V dvoch prípadoch ide o nožík a dýku, v jednom aj kladivo," doplnila Chudá. 

V jednom prípade žiak povedal, že nôž má preto, aby sa bránil prípadnému útoku. Chlapca, ktorý priniesol kladivo, už riešia štátny policajti. "V týchto prípadoch nešlo o priamu hrozbu," dodala Chudá. Policajti nič nepodceňujú.

V živej pamäti majú útok ku ktorému došlo minulý rok v novembri v Novákoch. 16-ročný Alex tu sekerou, ktorú si priniesol z domu, zaútočil na spolužiakov. "Aj my sme zaznamenali zvýšenie agresivity u detí," spomenula psychologička Darina Hrabovská. To, že si žiaci prinesú do školy zbrane, nie je podľa psychiatričky normálne. "Nie je to bežná vec, v rámci obrany môžu aj zaútočiť," uzavrela Hrabovská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy