Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Susedia majú z agresora strach. Jednému z nich rozbil auto krompáčom
Zdielať na

Susedia majú z agresora strach. Jednému z nich rozbil auto krompáčom

ULIČ (OKR. SNINA) / Zabijem ťa a tvojho muža zabijem na posteli. Takýto budíček čakal rodinu z Uliča po tom, ako im Miroslav zabúchal na dvere. Krátko predtým rozbil susedovi auto krompáčom a jeho agresivitu zažili aj ďalší obyvatelia obce. Polícia ho obvinila z nebezpečného vyhrážania a všetko smerovalo k tomu, že za tieto skutky pôjde sedieť. Prokurátor ale po dvoch mesiacoch doručil súdu celkom iný návrh.

Nebol to jeho prvý útok

S Miroslavom majú skúsenosti aj ďalší obyvatelia obce a roky hovorili o tom, že jeho správanie je nepredvídateľné a majú z neho strach. "Určite, že máme strach. Mne by to ani v sne nenapadlo, že príde k nám človek s reálnou hrozbou zabitia," uviedla manželka napadnutého. Agresor rodine ráno zabúchal na dvere. Vyhrážal sa im zabitím a muža fyzicky napadol. "Povedal zabijem teba, prejdem cez izbu a jeho zabijem na posteli. Manžel sa ho opýtal, čo potrebuje. A ten mu z celej sily dal ranu do čela," opísala manželka napadnutého.

Polícia ho obvinila z prečinu nebezpečné vyhrážanie a do februára bol stíhaný väzobne z dôvodu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Jeho príbuzní uviedli, že 34-ročný Miroslav má psychické problémy, z ktorých pramení jeho správanie. Okresnému súdu Humenné bol prokurátorom doručený návrh na uloženie ochranného liečenia obvineného. "Páchateľovi po jeho vypočutí uložil ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou. Rozhodnutie Okresného súdu Humenné je právoplatné," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová.

Žena, ktorej manžela Miroslav napadol, je aktuálne v zahraničí. Štáb TV JOJ sa s ňou spojil po telefóne. "Momentálne, keď je na tej psychiatrickej liečbe, cítime sa bezpečne. Neviem, čo bude, keď príde. Dúfam, že sa dá do poriadku. Ale mám proste strach, keď sa vráti domov, čo bude," dodala.
  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy