Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý vodič zavolal policajtov sám na seba, nafúkal takmer 2 promile
Zdielať na

Opitý vodič zavolal policajtov sám na seba, nafúkal takmer 2 promile

Zdroj: TV JOJ

STARÁ TURÁ / O alkohole za volantom polícia informuje takmer každý deň. Na cestách sa stále nájde množstvo vodičov, ktorí kvôli šoférovaniu pod vplyvom alkoholu ohrozujú nielen sami seba, ale aj svoje okolie a často spôsobia dopravnú nehodu. S podobným prípadom sa stretli aj trenčianski policajti. V tomto prípade ich ale zavolal sám vodič.

"Na tiesňovú linku polície pred pol nocou zavolal 28-ročný vodič vozidla Ford, že nevidí dobre na cestu, lebo je opitý, aby prišla polícia," informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti. Nachádzal asi 100 m od tabule Stará Turá smerom na obec Vaďovce, kam za nim v krátkom čase prišla polícia.

"Policajti zo Starej Turej vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,78 mg/l, čo predstavuje 1,63 promile. Opakovaná dychová skúška ukázala ešte viac, a to 1,73 promile alkoholu," priblížila polícia. Policajtom povedal, že sa pohádal so ženou a vypil fľašu whisky. Vodičovi bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti obmedzili mužovi osobnú slobodu, po pobyte v policajnej cele si v super rýchlom konaní vypočuje rozhodnutie súdu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy