Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ani pešo, ani autom: Rekonštrukcia mosta narobila problémy
Zdielať na

Ani pešo, ani autom: Rekonštrukcia mosta narobila problémy

KYSUCE / Viacerí ľudia v Krásne nad Kysucou musia na dlhší čas počítať s obchádzkami, ktoré si vyžiadala súrna rekonštrukcia mostíka, čo narobilo veľké problémy. V jednej z mestských častí je totiž uzavretá cesta, ktorá tamojších obyvateľov spája s centrom.

Namiesto cesty je tu teraz obrovská jama, ktorú ešte stále bager prehlbuje. Miestni teda tadiaľto nemôžu prejsť ani autom ani peši. "Je to spojnica tejto mestskej časti, kde býva 400 alebo 500 ľudí," uviedol Jozef Grapa, primátor Krásna nad Kysucou. Podľa miestnej obyvateľky majú aj mladí a deti veľkú obchádzku do školy. 

Marián Pikuliak zo Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja - Kysuce vysvetlil, že ide o stanovisko, ktoré zaberá celú šírku cesty. Dodáva, že nie je možné osadiť lávku, nielen z bezpečnosti pre chodcov, ale z hľadiska bezpečnosti stavby. "Stavbári musia urobiť túto rekonštrukciu, lebo, ak by nie, ľuďom by hrozilo veľké nebezpečenstvo. Začal sa totiž rozpadávať priepust, ktorý slúžil na odtok vody z blízkeho svahu popod cestu," vysvetlil.

Došlo k chybe na statickej únosnosti klenbového priepustu a tá časť, ktorá sa zrútila, tá by bola pokračovala. Došlo k trhline po oboch stranách komunikácie. Vzhľadom na to, že ide o náročný terén, stavbári tu nebudú mať jednoduchú robotu. "Ide o vysoký strmý svah, musia sa cez mikropiloty urobiť nové základy, osadí sa nová rúra a vyhotovia sa nové vrstvy vozovky," dodal.

Svoje práce by mali zvládnuť do konca júla tohto roka. Dovtedy teda budú mať ľudia, ktorí žijú v tejto časti Krásna nad Kysucou, skomplikovaný život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy