Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Prípad poleptania zamestnancov vo fabrike už preveruje polícia
Zdielať na

Prípad poleptania zamestnancov vo fabrike už preveruje polícia

VRANOV NAD TOPĽOU / Prípad poleptania dvoch mužov vo fabrike pri Vranove nad Topľou už preveruje polícia. Tá sa o prípade dozvedela z našich otázok. Nešťastie sa stalo pri výmene tesnenia. V prípade jedného z mužov už potvrdili ťažké ublíženie na zdraví.


Stalo sa to vo fabrike pred vyše mesiacom. Počas výmeny tesnenia na luhovom potrubí boli chemikáliou zasiahnutí dvaja zamestnanci. Obaja skončili na klinike popálenín v košickej Šaci. Hospitalizovali ich vo veľmi vážnom stave, o prognózach lekári ani nechceli hovoriť.

Podľa zdroja televízie JOJ utrpeli obaja poleptania na takmer dvadsiatich percentách tela. Jeden z nich musel byť uvedený do umelého spánku a napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Fabrika na to, čo sa stalo reagovala až na tretí deň. „Zamestnanci vykonávali výmenu tesnenia na technologickom zariadení, pričom došlo k ich popáleniu horúcim čiernym výluhom," uviedol vo svojom stanovisku hovorca spoločnosti Bukóza Holding Michal Švábik.

Prípad poleptania zamestnancov od prvej chvíle rieši aj Inšpektorát práce. Ten už teraz vie, že minimálne v prípade jedného došlo k vážnemu poškodeniu jeho zdravia. "V prípade jedného z poškodených pracovníkov bola potvrdená ťažká ujma na zdraví," potvrdil Ladislav Kerekeš, hovorca Národného inšpektorátu práce.

Hovorca holdingu pred mesiacom reagoval, že ich vzniknutá nešťastná situácia mrzí, a že plne spolupracujú s príslušnými orgánmi. Hovorcu fabriky sme kontaktovali aj teraz. Nič nové sme sa ale nedozvedeli, len to, že sa máme pripomenúť budúci týždeň.

Keď sme sa o prípad zaujímali na polícii, tá spočiatku ani nemala vedomosť, že sa niečo také stalo. Až na základe našich otázok dali vec preveriť. "Vranovský vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví," informoval Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy