Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Netradičná jazda električkou sa mohla pre mladíka skončiť tragicky
Zdielať na

VIDEO: Netradičná jazda električkou sa mohla pre mladíka skončiť tragicky

KOŠICE / Na internete sa objavilo video ako sa chlapec v Košiciach preváža na električke. Jeho nerozvážnosťou a zbytočným riskovaním sa zaoberajú už aj policajti. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Lístky v Košiciach budú drahšie ako v Bratislave. Mladý Košičan sa tak asi začal pripravovať na alternativnú dopravu. Svojim nebezpečným konaním si ale neuvedomoval možné následky jeho činu. Ak by spadol na koľajnice v plnej rýchlosti električky, hrozili by mu vážne až fatálne následky.

Električka išla na trase smerom z USS do Košíc. V tomto úseku jazdia rýchlosťou 60 km/h. Vodič si toto nezodpovedné konanie nemá šancu všimnúť. "Vodič vzhľadom na dĺžku vozidla, čo predstavuje približne 30 metrov, si takúto vec nedokáže všimnúť a tým pádom ani jej zabrániť. Ostáva nám len apelovať na ľudí, aby nevykonávali podobné aktivity, nakoľko ide o vážne ohrozenie ich života a zdravia," priblížil Róbert Lacko, vedúci Oddelenia centrálneho dispečingu DPMK.

Nejde ale o prvý takýto incident

V minulosti mladí tínedžeri skočili na strechu autobusu, na ktorej sa viezli. Svojim hrdinstvom sa pochválili aj na sociálnych sieťach. "Zjavne je to veľmi mladý chlapec, ktorý mieru rizika ešte nezvážil. Neposúdil, že môže ohroziť nielen seba, ale aj vodiča tej električky, ktorý ani netuší o tom, že sa mu niekto vezie na zadnej časti električky takýmto nebezpečným spôsobom," uviedla psychologička Danica Caisová.

Prípadom sa zaoberajú už aj policajti. "Podľa zákona o cestnej premávke je každý povinný správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Za takéto konanie je možné uložiť pokutu vo výške do 50 eur v blokovom konaní na mieste a v správnom konaní až do výšky 100 eur," informovala Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Ak ste rovnaké alebo podobné správanie spozorujete, neváhajte kontaktovať políciu skôr, ako dôjde k nešťastiu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy