Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka fyzicky napadla učiteľku svojej dcéry: Dôvod vás prekvapí
Zdielať na

Matka fyzicky napadla učiteľku svojej dcéry: Dôvod vás prekvapí

OLEJNÍKOV / Učiteľku v materskej škole napadla agresívna matka jedného z detí. Prekážalo jej, že nepustila jej šesťročné dieťa samé zo škôlky. Učiteľka trvala na tom, aby si po dieťa prišli rodičia, tak ako to stanovuje aj školský poriadok. To matku dieťaťa rozzúrilo tak, že keď prišla do škôlky, učiteľku fyzicky napadla.

Deti z tejto materskej školy v komunitnom centre vyprevádza niekedy zo školy do osady asistentka. V ten deň ale v práci nebola, a tak boli rodičia ráno upozornení, aby si svoje deti popoludní vyzdvihli osobne. To ale jednej z matiek prekážalo natoľko, že učiteľku fyzicky napadla. "Najprv ju kopla do rozkroku, a potom ju udrela tak, že na nej potrhala sveter," tvrdí pani z okolia. "V škôlke malo dôjsť zo strany 26-ročnej matky k napadnutiu pani učiteľky," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Matka šesťročného dievčatka vyčítala učiteľke, prečo jej dieťa nepustila domov samo, či s jej ďalšími príbuznými, ktorí si do škôlky ešte pred ňou prišli po svoje deti. To by ale bolo v rozpore so školskými pravidlami. "Polícia preveruje všetky okolnosti tejto udalosti," dodala hovorkyňa polície.

Napadnutá učiteľka je práce neschopná a zotavuje sa zo zranení. Pred kamerou sa k incidentu vyjadriť nechcela. Po vyliečení sa plánuje vrátiť späť do práce, no priznáva, že má obavy. "Je to zaevidované z našej strany ako pracovný úraz zamestnanca a všetky podklady išli do sociálnej poisťovne a inšpektorátu práce, vyšetruje to aktuálne policajný zbor," objasnila zástupkyňa Základnej školy s materskou školou, Jarovnice Dáša Klučiarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy