Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kauza "veštenie za milión" pokračuje objasňovaním dôkazov
Zdielať na

Kauza "veštenie za milión" pokračuje objasňovaním dôkazov

PREŠOV / Na Okresnom súde v Prešove pokračovalo objasňovanie dôkazov v prípade spreneverených peňazí z dvoch obcí na východnom Slovensku. Šarišské Michaľany prišli o viac ako milión eur a susedná obec Ostrovany o viac ako sto tisíc. Za všetkým mala byť účtovníčka, ktorá obecné peniaze používala na platby za veštenie.

Na pojednávaní odznelo viacero výpovedí z prípravného konania. Vtedy vypovedali majitelia bankových účtov, ktorým z obecnej kasy prichádzali platby za veštenie. Všetci tvrdia, že malo ísť o peniaze pre obžalovaného Andreja.

Na ich účty vraj chodili tieto platby, pretože ich o to podľa ich slov požiadal. "Oslovil ma asi pred dvoma rokmi s tým, či si môže ku mne na účet dať poslať nejaké peniaze, dala som mu peniaze od mojich účtov lebo som to ľutovala preto som mu peniaze, čo mu prišli, vybrala a dala som mu ich. Vždy, keď mu prišli peniaze, tak som mu zavolala, že mu prišli peniaze a tie som mu potom odovzdala," prečítal predseda senátu výpoveď svedka z prípravného konania.

Obžalovaný aj svedkovia, ktorí sú majiteľmi účtov, pochádzajú z myjavského okresu. Hoci tvrdia, že išlo o peniaze pre obžalovaného Andreja, platby za veštenie im prichádzali na účet aj v čase, keď on si odpykával trest za múrmi väznice. "Suma tisíc eur od fyzickej osoby bez identifikácie prišla takisto 29. januára, kedy je preukázateľne vo výkone trestu. Poplatok od fyzickej osoby za veštenie je 10 eur," uviedol predseda senátu Okresného súdu Prešov. "Tie platby za veštenie chodili na účty cudzích osôb, žiadny účet nepatril môjmu klientovi," uviedla obhajkyňa obžalovaného Soňa Jacková.

​Na pojednávanie boli predvolaní aj viacerí svedkovia, ktorí mali na účty dostávať peniaze za veštenie. Na súd nikto z nich neprišiel. Ešte v prípravnom konaní však vypovedali, že peniaze odovzdávali práve obžalovanému. "Dá sa povedať, že je to tvrdenie proti tvrdeniu, ale nie je tam žiadny dôkaz o tom, aby mu tie peniaze skutočne odovzdali," uzavrela Jacková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy