Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
8-mesačného psíka zrazilo auto. Majiteľ viní lesníkov
Zdielať na

8-mesačného psíka zrazilo auto. Majiteľ viní lesníkov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na lesnej ceste v časti Novoveská Huta zrazilo auto 8-mesačného psíka. Jeho majiteľ, ktorý býva na samote, okamžite vedel, že vozidlo patrilo lesníkom. Je nahnevaný, že sa správali bezcitne. Tí sa bránia.

Big bossa - ako sa psík volal, pustil syn majiteľov na záhradu. Nevšimol si, že majú poškodený plot. To psík využil a dostal sa na cestu. Po nej išli tiež zamestnanci lesov mesta. "Môj syn vravel, že videl terénne auto, ktoré išlo okolo toho psa. Keď videl, že je mŕtvy, kýval im, aby zastali a pomohli mu. Oni nezastali, ostal sám. To auto ma naviedlo na stopu," uviedol majiteľ psa Peter Piroch.

Peter tak volal riaditeľovi mestských lesov. V priebehu dvoch dní si ale vypočul dve rôzne verzie. "Zabili ho, priznal to. Vravel, že mu pes skákal okolo auta, a že oni nevedeli, že ho zabili, nevšimli si to. Povedal mi zase inú story, že keď išli autom, pes ležal na ceste a nechcel ich pustiť ďalej, a že keď chceli vyjsť z auta, tak bol agresívny. No a potom už neviem čo robili, akým spôsobom ho zabili," priblížil Peter.

Majiteľ ale razantne poprel, že by bol Big boss agresívny. Tvrdí, že vlčiaka vychovávali ako rodinného psa a nikdy nebol ani trénovaný na hryzenie do rukáva. "Pes bol hravý. Bol to rodinný pes, ktorý sa s prasiatkom - mangalicou, ktorá sa tu pasie, hral a chytal včely. Neviem si predstaviť, že by bol agresívny," uviedol Peter.

Podarilo sa nám stretnúť aj so zamestnancom mestských lesov, ktorý bol v čase incidentu ako spolujazdec vo vozidle, ktoré Big bossa zrazilo. "Atakoval nás, my sme ani z auta nemohli vyjsť. Chvíľku sme trúbili, no po chvíľke hovorím kolegovi, poďme ďalej. Pri pravom zadnom kolese nám behal pes, videl som ho v pravom spätnom zrkadle. A naraz zmizol, tak hovorím kolegovi, že sme sa ho asi striasli, tak ideme ďalej," opísal Marek Burik, lesný inžinier Lesov mesta Spišská Nová Ves.

Po pár minútach išlo rovnakým smerom ďalšie auto s lesníkmi. Až od nich sa dozvedela posádka tohto auta, že psíka zrazili. "Osočujú nás, že zabíjame psov, že sme zabijaci. Myslím si, že to nie je pravda. Ktokoľvek by chcel toho psíka zabiť, tak ho musí zraziť prednou časťou. Že zrazí psíka sa môže stať hocikomu, neúmyselne. Ale skôr tím druhým, ktorí v tom aute prechádzali, a nedali pomoc. Beriem to ako zlyhanie zamestnanca,"  uviedol riaditeľ Lesov mesta Spišská Nová Ves. Fakty už vyhodnocujú aj policajti, ktorí sa do prípadu pustili. Riaditeľ tiež spomenul, že mu volal vyšetrovateľ enviropolície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy