Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hľadá sa bývalý reprezentant: Pri brehu našli len kajak a topánku
Zdielať na

Hľadá sa bývalý reprezentant: Pri brehu našli len kajak a topánku

BRATISLAVA / Išiel na vodu a odvtedy ho nikto nevidel. Bývalý, 70-ročný reprezentant v kajakárstve Milan Lachkovič je odvčera nezvestný. Naposledy ho videli, ako išiel na kajak pri vodáckom klube v Bratislave. Našiel sa len jeho kajak a topánka.

Polícia, pohotovostný pátrací tím aj dobrovoľná civilná obrana. Všetci vyrazili do terénu, aby niekdajšieho úspešného kajakára našli. Pátranie sa začalo už včera. Tímy dobrovoľníkov prehľadávali okolie vodáckeho klubu. V blízkosti miesta, z ktorého išiel na vodu sa našiel jeho kajak, a jedna topánka. "Keď išiel na vodu, videl ho kamarát okolo jedenástej. Okolo štvrť na jednu som zbadal kajak, ktorý bol potopený pod loďou. A keď sme ho vytiahli, hneď som vedel komu ten kajak patrí," opísal kamarát.

Pokúšal sa svojmu kamarátovi dovolať, avšak telefón nedvíhal. "Potom som zistil, že asi nastal nejaký problém. Potom sme hneď spustili pátraciu akciu," dodal. Celú oblasť prehľadávali pomocou dronu. Prepátravali aj okolie brehov Karloveského ramena. Nad Dunajom lietal policajný vrtuľník a na vode boli aj pátrači v člnoch. Akciu ale začal komplikovať západ slnka a vo večerných hodinách ju prerušili.

Preto dnes Pohotovostný pátrací tím (PPT) aj civilná ochrana opäť vyrazili na brehy Dunaja, aby tak pokračovali v pátraní po Milanovi. "Dnešná pátracia akcia prebieha pri toku rieky Dunaj. Snažíme sa prezerať všetky brehy a prehľadávame rôzne oblasti, ktoré sú najbližšie k miestu nešťastnej udalosti," uviedol Bruno Hauer z PPT. Prezerali aj okolie lodeníc. Pomocou lana sa snažili pod loďami zachytiť objekty a následne ich z pod lode vyťahovali.

Pátrači sa presunuli aj k okoliu mosta SNP, kde taktiež prehľadávali brehy a lode. Nevzdávali sa a snažili sa prezrieť naozaj každé miesto pri brehu. Žiaľ, nezvestného kajakára dnes nenašli. "Sme mu hovorili, aby nechodil sám. Na Dunaj ale nechodil, iba na zátoku. My sme odmalička spolu vyrastali. Jazdili sme spolu aj dvojkajak, aj štvorkajak, aj na majstrovstvách a na medzinárodných pretekoch sme boli spolu," spomínal kamarát, ktorý prázdny kajak našiel.

Nezvestný Milan nemal záchrannú vestu. Naposledy mal mať na sebe modré športové oblečenie. Nenašlo sa ani kajakárske pádlo. Preto, ak máte akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť, ohláste ich na polícii. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy